Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.
2
Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!
Výborná záležitost. Doporučuji vyzkoušet ;-)
Přidal jsem foto...
Jana Svobodová
|28. 9. 2010 18:57
Dnes jsem tento recept zkoušela a i přesto že králíka moc nemusím já i syn sme si pochutnali.Hodnotím za 1
Michaela Linhartová
|24. 1. 2010 12:31
Asi jsem někde udělala chybu. Vůbec to dobré nebylo. Jestli jsem měla tu mouku s vodou vydusit a pak teprve ten kečup. A králik taky nebyl měkký. A starý nebyl je domácí.
Lenka Juříková
|23. 1. 2010 16:42
Musím souhlasit s paní Remkovou - Béřovický je opravdu nejlepší, ale protože máme malé děti, hledala jsem něco méně ostrého. Nebylo to špatné, dětem chutnalo - milují kečup :-), ale shodli jsme se, že jedna až dvě zelené papriky na nudličky tomu příště určitě neuškodí. A jako příloha mi rýže přišla ideální - s bramborem si to nedokážu představit.
Eva P.
|12. 11. 2009 19:34
Moc dobre. Udelala jsem ho s ryzi a moc jsme si pochutnali. Priste takhle zkusim i kure.
Jana Remková
|20. 7. 2008 18:44
Zlesy sen,jsem se musela strašně dlouho a s chtí zasmát.Něco tak originálního jsem dlouho neslyšela! Ale ten recept rozhodně vyzkouším.Z mého hlediska nejlepší králík,jaký tady je je Béřovický,nikdy jsem tak dobrého králíka nejedla,ale tenhle se mu rozhodně maličko podobá,jen tam je myslím více oleje.
ledo ledo
|20. 7. 2008 16:00
Jídla kde je tymián mi buď vůbec nechutnají, nebo si je zamiluji. Tohle je ten druhý případ. Díky množství kladných komentářů jsem to riskla a musím uznat, že je to dobrota.
Martina Kociánová
|17. 2. 2008 16:40
Můžu říci,že tento recept je velmi vynikající,krásně voní při pečení.Jelikož jsem neměla tymián tak jsem místo toho dala oregano a bazalku. Děkuji za tento recept a ještě jednou ho musím pochválit,je opravdu výborny. Až máme bule za ušima :-))
Martina Kociánová
|17. 2. 2008 16:38
Můžu říci,že tento recept je velmi vynikající,krásně voní při pečení.Jelikož jsem neměla tymián tak jsem místo toho dala oregano a bazalku. Děkuji za tento recept a ještě jednou ho musím pochválit,je opravdu výborny. Až máme bule za ušima :-))
Anonym
|20. 1. 2008 14:50
výborné....tymiánem nešetřit, lepší je dát kečup místo protlaku a neškodí přidat koření na divočinu. S rýží nemělo chybu, hodnotím za 1!
Radek Čihák
|17. 6. 2007 13:42
zkoušim tenhle recept a je pravda že to krásně voní a co si myslim o chuti,tak ta bude určitě vynikající!!!!!!!
Zlesy Sen
|5. 6. 2007 14:46
no, napřed mi to při tom pečení nevonělo, ale pak sem si uvědomil, že sem zapoměl podpálit plyn v troubě :D...ne, vážně, hodně dobrý recept... moc chutnalo - všem doporučuju :)
Michaela
|5. 6. 2007 09:43
Včera jsem ho dělala, bylo to výborné 1*
ali bej
|28. 5. 2007 20:31
Bála jsem se recept vyzkoušet, ale povedl se a byl výborný. Udělala jsem ho s rýží a na souseda by stejně nezbylo.Výborný recept
Lenka Hen
|9. 4. 2007 12:37
az takovy zazrak to zase nebyl, omacka byla dost mdla a bez chuti, kdyz uz jsem nevedela co s tim pridala jsem trochu sojove omacky a bazalky.Zadny slintajici soused taky neprisel tak nevim, priste radsi neco jineho, sorry.
Radim Sramek
|1. 4. 2007 13:36
Opravdu vynikající, hlavně ta omáčka
Eva
|10. 3. 2007 18:52
Tak už se peče v troubě :-))), úžasně to voní, nemůžu se dočkat :-)
Lenka K.
|4. 3. 2007 12:58
králík byl úžasný! Jako přílohu jsme zvolili bramboráčky a nepekli jsme ho v troubě, ale pouze dusili na pánvi. Nemělo to chybu, nadšen byl i náš otec, zvaný mlsná huba :)
Anonym
|22. 8. 2006 12:32
Protlak i kečup se mi zdál příliš sladký ... přidal jsem do vývaru 4 lžíce piva. Byla to správná volba, vynikající chuť.
Petra Vlčková
|20. 8. 2006 09:12
Výborný recept, vyzkoušela jsem a moc nám to chutnalo. Maso nebylo vůbec cítit"králičinou". V toubě jsem pekla pod alobalem, aby maso nevyschlo a přidala jsem trochu bazalky. Moc dobré.
Lenka
|8. 8. 2006 09:45
Vypadá to moc dobře.JDU HNED VYZKOUŠET!
Naďa Lhotaková
|4. 5. 2006 18:35
Taky nám moc chutnal.Receptů na králíka není nikdy dost.Připravila jsem toto jídlo na "GURMÁN",to je zábava s ochutnávkou jídel.Snědl se mezi prvními.jen brambory zůstali na talíři.
Natasa Skarkova
|20. 1. 2006 12:43
Ako prílohu sme mali rýžu.Výborné!
Anonym
|12. 1. 2006 19:31
Je to příjemná změna v přípravě králičího masa.
Petra Jirsová
|6. 12. 2005 21:06
Je to vážně skvělé jídlo.Moc jsme si pochutnaly.
Jana Tichá
|5. 9. 2005 13:50
I přes nevábně znějící název vynikající jídlo :-)))))))