• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Králík - slintající soused
Napište svůj komentář k receptu

Králík - slintající soused

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík - slintající soused
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rajský protlak lze nahradit kečupem
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 0,50
      l vývar nebo voda
    • 1
      hrst petrželka
    • tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.
2
Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eudicella | 15. 11. 2011 09:01

    Super recept,pokud by měl někdo zájem ,tak vám mohu prodat přebytky z domácího chovu. Více na http://farma-vysocina.webnode.cz/

  • Vlasta Novák | 11. 11. 2011 09:26

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 11. 11. 2011 09:22

    Prosím o opravu u množství tymiánu a soli

  • Hrušková | 10. 11. 2011 14:22

    Nejnovější recept z roku 2005 :-D

  • Martin Veselý | 7. 11. 2011 19:36

    Výborná záležitost. Doporučuji vyzkoušet ;-) Přidal jsem foto...

  • Jana Svobodová | 28. 9. 2010 18:57

    Dnes jsem tento recept zkoušela a i přesto že králíka moc nemusím já i syn sme si pochutnali.Hodnotím za 1

  • Michaela Linhartová | 24. 1. 2010 12:31

    Asi jsem někde udělala chybu. Vůbec to dobré nebylo. Jestli jsem měla tu mouku s vodou vydusit a pak teprve ten kečup. A králik taky nebyl měkký. A starý nebyl je domácí.

  • Lenka Juříková | 23. 1. 2010 16:42

    Musím souhlasit s paní Remkovou - Béřovický je opravdu nejlepší, ale protože máme malé děti, hledala jsem něco méně ostrého. Nebylo to špatné, dětem chutnalo - milují kečup :-), ale shodli jsme se, že jedna až dvě zelené papriky na nudličky tomu příště určitě neuškodí. A jako příloha mi rýže přišla ideální - s bramborem si to nedokážu představit.

  • Eva P. | 12. 11. 2009 19:34

    Moc dobre. Udelala jsem ho s ryzi a moc jsme si pochutnali. Priste takhle zkusim i kure.

  • Jana Remková | 20. 7. 2008 18:44

    Zlesy sen,jsem se musela strašně dlouho a s chtí zasmát.Něco tak originálního jsem dlouho neslyšela! Ale ten recept rozhodně vyzkouším.Z mého hlediska nejlepší králík,jaký tady je je Béřovický,nikdy jsem tak dobrého králíka nejedla,ale tenhle se mu rozhodně maličko podobá,jen tam je myslím více oleje.

  • ledo ledo | 20. 7. 2008 16:00

    Jídla kde je tymián mi buď vůbec nechutnají, nebo si je zamiluji. Tohle je ten druhý případ. Díky množství kladných komentářů jsem to riskla a musím uznat, že je to dobrota.

  • Martina Kociánová | 17. 2. 2008 16:40

    Můžu říci,že tento recept je velmi vynikající,krásně voní při pečení.Jelikož jsem neměla tymián tak jsem místo toho dala oregano a bazalku. Děkuji za tento recept a ještě jednou ho musím pochválit,je opravdu výborny. Až máme bule za ušima :-))

  • Martina Kociánová | 17. 2. 2008 16:38

    Můžu říci,že tento recept je velmi vynikající,krásně voní při pečení.Jelikož jsem neměla tymián tak jsem místo toho dala oregano a bazalku. Děkuji za tento recept a ještě jednou ho musím pochválit,je opravdu výborny. Až máme bule za ušima :-))

  • Anonym | 20. 1. 2008 14:50

    výborné....tymiánem nešetřit, lepší je dát kečup místo protlaku a neškodí přidat koření na divočinu. S rýží nemělo chybu, hodnotím za 1!

  • Radek Čihák | 17. 6. 2007 13:42

    zkoušim tenhle recept a je pravda že to krásně voní a co si myslim o chuti,tak ta bude určitě vynikající!!!!!!!

  • Zlesy Sen | 5. 6. 2007 14:46

    no, napřed mi to při tom pečení nevonělo, ale pak sem si uvědomil, že sem zapoměl podpálit plyn v troubě :D...ne, vážně, hodně dobrý recept... moc chutnalo - všem doporučuju :)

  • Michaela | 5. 6. 2007 09:43

    Včera jsem ho dělala, bylo to výborné 1*

  • ali bej | 28. 5. 2007 20:31

    Bála jsem se recept vyzkoušet, ale povedl se a byl výborný. Udělala jsem ho s rýží a na souseda by stejně nezbylo.Výborný recept

  • Lenka Hen | 9. 4. 2007 12:37

    az takovy zazrak to zase nebyl, omacka byla dost mdla a bez chuti, kdyz uz jsem nevedela co s tim pridala jsem trochu sojove omacky a bazalky.Zadny slintajici soused taky neprisel tak nevim, priste radsi neco jineho, sorry.

  • Radim Sramek | 1. 4. 2007 13:36

    Opravdu vynikající, hlavně ta omáčka

  • Eva | 10. 3. 2007 18:52

    Tak už se peče v troubě :-))), úžasně to voní, nemůžu se dočkat :-)

  • Lenka K. | 4. 3. 2007 12:58

    králík byl úžasný! Jako přílohu jsme zvolili bramboráčky a nepekli jsme ho v troubě, ale pouze dusili na pánvi. Nemělo to chybu, nadšen byl i náš otec, zvaný mlsná huba :)

  • Anonym | 22. 8. 2006 12:32

    Protlak i kečup se mi zdál příliš sladký ... přidal jsem do vývaru 4 lžíce piva. Byla to správná volba, vynikající chuť.

  • Petra Vlčková | 20. 8. 2006 09:12

    Výborný recept, vyzkoušela jsem a moc nám to chutnalo. Maso nebylo vůbec cítit"králičinou". V toubě jsem pekla pod alobalem, aby maso nevyschlo a přidala jsem trochu bazalky. Moc dobré.

  • Lenka | 8. 8. 2006 09:45

    Vypadá to moc dobře.JDU HNED VYZKOUŠET!

  • Naďa Lhotaková | 4. 5. 2006 18:35

    Taky nám moc chutnal.Receptů na králíka není nikdy dost.Připravila jsem toto jídlo na "GURMÁN",to je zábava s ochutnávkou jídel.Snědl se mezi prvními.jen brambory zůstali na talíři.

  • Natasa Skarkova | 20. 1. 2006 12:43

    Ako prílohu sme mali rýžu.Výborné!

  • Anonym | 12. 1. 2006 19:31

    Je to příjemná změna v přípravě králičího masa.

  • Petra Jirsová | 6. 12. 2005 21:06

    Je to vážně skvělé jídlo.Moc jsme si pochutnaly.

  • Jana Tichá | 5. 9. 2005 13:50

    I přes nevábně znějící název vynikající jídlo :-)))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Králík Pepř mletý Petrželka Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Česneková plec

Česneková plec

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

107
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Máslové řízky
Máslové řízky
15
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
15
Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou
Ledový salát s cherry…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí ragú
Králičí ragú
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králík Co dům dal
Králík Co dům dal
Králík jako od babičky
Králík jako od babičky
Králík na celeru
Králík na celeru
  • Recepty.cz
  • Králík - slintající soused
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact