• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík se zelím a mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Králík se zelím a mrkví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík se zelím a mrkví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík cca 2kg
    • 1
      ks rajče
    • 6
      ks šalotka drobné cibulky
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g žampiony
    • 4
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      snítka snítka tymiánu
    • 1
      lžíce koriandr
    • 250
      ml bílé víno
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 50
      g mrkev svazková
    • 150
      g brambory malé
    • 150
      g bílé zelí hlávkové
    • 2
      snítka estragon 1 až 2

Postup přípravy receptu

1
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme. Rajče spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme. Oloupeme i tři šalotky a nakrájíme na drobné kostičky.
2
Ve velkém pekáči s pokličkou rozpálíme 3 lžíce oleje. Králičí kousky osolíme, opepříme a po dvou porcích necháme v horkém omastku opéci do zlatohněda a vyjmeme. Šalotku, česnek a rajče za stálého míchání v tuku od pečení podusíme. Kousky masa se dvěma tympánovými lodyhami a koriandrem vrátíme zpět do pánve. Přilijeme vývar a víno. Při teplotě asi 175 st. Necháme přikryté ve druhé pečící zásuvce asi 35 minut dopéci.
3
Svazkovou mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kousky. Lupeny hlávkového zelí nakrájíme na jemné proužky. Zbývající šalotky neloupané rozpůlíme, opečeme ve zbylém oleji a spolu se zeleninou necháme ještě dalších 35 minut v přikryté pánvi podusit, jednou obrátíme a na dalších 40 až 45 minut vložíme do trouby. Vše necháme ještě 10 minut otevřené na pečícím plechu.
4
Estragon rozemneme, játra a ledvinky krátce opečeme v šalotkovém oleji, opepříme, osolíme a v obložení bylinek, jater a ledvinek servírujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím

Vepřová panenka s karamelizovanou…

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílé zelí Brambory Česnek Drůbeží vývar Estragon Koriandr Králík Mrkev Olej Pepř mletý Rajče Šalotka Snítka tymiánu Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

98
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
67
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
65
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
17
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Králík se zelím a mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact