• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Napište svůj komentář k receptu

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 50
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      hrst sušené houby - hříbky
    • posekané bylinky - čerstvé, na ozdobu
    • 1
      ks králík rozporcovaný, nebo 4 stehna
    • olej
    • 10
      ks jalovcové bobule - rozdrcené

Postup přípravy receptu

1
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat.
2
Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Porce králíka v pekáčku posypeme jalovcem, poklademe plátky másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby péct při 190°C na cca 50 minut.

RADA: Čemu se vyhnout při přípravě masa

3
V polovině pečení přidáme hříbky i s nálevem. Pak odklopíme zkontrolujeme, zda je maso měkké. Buď ještě dopečeme nebo maso vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu, případně zredukujeme hustotu přilitím nebo odvařením vody... Krátce povaříme.
4
Porce králíka přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíkem, noky...

RADA: Jak uvařit knedlíky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na medu

Králík na medu

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 10. 12. 2020 20:31

    Kikina13: díky za pochvalu :)

  • Kikina13 | 7. 11. 2020 20:19

    Naprosto excelentní jídlo. Recepty73 jsou vždy zárukou úspěchu.

  • Kratochvílová | 30. 9. 2015 14:10

    Trochu lístků čerstvého rozmarýnu jsem přidala i s jalovcem ke králíkovi. Bylo to vynikající.

  • Marta Aulická | 19. 9. 2014 13:46

    Mockrát děkuji za recept, byl to téměř gurmánský zážitek <:-) téměř protože jsem ho musela sama vařit. Jenom jsem sušené hříbky vyměnila za čerstvé, sušené došly a včera jsme jich našli za hodinku v lese půl košíku <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jalovcové bobule Králík Máslo Olej Pepř mletý Posekané bylinky Smetana ke šlehání Sůl Sušené houby

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Výborné pečené plněné papriky
Výborné pečené plněné…
35
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
22
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík v rajčatové omáčce
Králík v rajčatové omáčce
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact