• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Napište svůj komentář k receptu

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 50
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      hrst sušené houby - hříbky
    • posekané bylinky - čerstvé, na ozdobu
    • 1
      ks králík rozporcovaný, nebo 4 stehna
    • olej
    • 10
      ks jalovcové bobule - rozdrcené

Postup přípravy receptu

1
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat.
2
Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Porce králíka v pekáčku posypeme jalovcem, poklademe plátky másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby péct při 190°C na cca 50 minut.

RADA: Čemu se vyhnout při přípravě masa

3
V polovině pečení přidáme hříbky i s nálevem. Pak odklopíme zkontrolujeme, zda je maso měkké. Buď ještě dopečeme nebo maso vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu, případně zredukujeme hustotu přilitím nebo odvařením vody... Krátce povaříme.
4
Porce králíka přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíkem, noky...

RADA: Jak uvařit knedlíky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na medu

Králík na medu

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 10. 12. 2020 20:31

    Kikina13: díky za pochvalu :)

  • Kikina13 | 7. 11. 2020 20:19

    Naprosto excelentní jídlo. Recepty73 jsou vždy zárukou úspěchu.

  • Kratochvílová | 30. 9. 2015 14:10

    Trochu lístků čerstvého rozmarýnu jsem přidala i s jalovcem ke králíkovi. Bylo to vynikající.

  • Marta Aulická | 19. 9. 2014 13:46

    Mockrát děkuji za recept, byl to téměř gurmánský zážitek <:-) téměř protože jsem ho musela sama vařit. Jenom jsem sušené hříbky vyměnila za čerstvé, sušené došly a včera jsme jich našli za hodinku v lese půl košíku <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jalovcové bobule Králík Máslo Olej Pepř mletý Posekané bylinky Smetana ke šlehání Sůl Sušené houby

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Živánská

Živánská

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

48
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
20
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
French toast
French toast
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík v rajčatové omáčce
Králík v rajčatové omáčce
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact