• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Napište svůj komentář k receptu

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 49
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      hrst sušené houby - hříbky
    • posekané bylinky - čerstvé, na ozdobu
    • 1
      ks králík rozporcovaný, nebo 4 stehna
    • olej
    • 10
      ks jalovcové bobule - rozdrcené

Postup přípravy receptu

1
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat.
2
Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Porce králíka v pekáčku posypeme jalovcem, poklademe plátky másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby péct při 190°C na cca 50 minut.

RADA: Čemu se vyhnout při přípravě masa

3
V polovině pečení přidáme hříbky i s nálevem. Pak odklopíme zkontrolujeme, zda je maso měkké. Buď ještě dopečeme nebo maso vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu, případně zredukujeme hustotu přilitím nebo odvařením vody... Krátce povaříme.
4
Porce králíka přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíkem, noky...

RADA: Jak uvařit knedlíky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na medu

Králík na medu

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 10. 12. 2020 20:31

    Kikina13: díky za pochvalu :)

  • Kikina13 | 7. 11. 2020 20:19

    Naprosto excelentní jídlo. Recepty73 jsou vždy zárukou úspěchu.

  • Kratochvílová | 30. 9. 2015 14:10

    Trochu lístků čerstvého rozmarýnu jsem přidala i s jalovcem ke králíkovi. Bylo to vynikající.

  • Marta Aulická | 19. 9. 2014 13:46

    Mockrát děkuji za recept, byl to téměř gurmánský zážitek <:-) téměř protože jsem ho musela sama vařit. Jenom jsem sušené hříbky vyměnila za čerstvé, sušené došly a včera jsme jich našli za hodinku v lese půl košíku <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jalovcové bobule Králík Máslo Olej Pepř mletý Posekané bylinky Smetana ke šlehání Sůl Sušené houby

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Salámové špízy

Salámové špízy

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Falešné španělské ptáčky II.
Falešné španělské ptáčky…
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
27
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
26
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Blesk.cz Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík v rajčatové omáčce
Králík v rajčatové omáčce
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact