Očištěného králíka naporcujeme, osolíme a po jedné straně potřeme paprikou.
2
V kastrolu rozpustíme 100 g nakrájené slaniny a porce králíka na ní prudce osmahneme.
3
Maso přendáme na pekáč. Ke slanině přidáme 1/8 másla a osmahneme 1 větší cibuli a osmahneme do slabě růžova, poprášíme 1 lžící hladké mouky a zalijeme trochou vody a vše přelijeme přes porce králíka.
4
Do hrnku nalijeme 1/2 l vody, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list, hrst rozinek, 1 kostku masoxu, 1 dcl červeného vína a trochu magi. Necháme přejít varem a ihned nálev nalijeme na maso.
5
Pekáč vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 1,5 hodiny. Neobracíme a neodkrýváme.