Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
2
Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou. Když je králík skoro měkký, posypeme jej drobně nakrájenými cibulemi a dále dusíme.
3
Po mírném zesklovatění přidáme na králíka nastrouhaný měkký salám na jemno. A zase dusíme.
4
Mezitím připravíme na pánvičce míchaná vajíčka, které trochu osolíme. Snažíme se, aby nám zůstala polotekutá a ta nalejeme na králíka.
5
Všechno se to ještě nechá zhruba 15 min. dusit a pak už jen naložit na talíře s bramborovým knedlíkem a ochutnat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|10. 2. 2009 11:12
Jsem ráda, že jsem taky potěšila. Vy nás svým receptem moc. Chápu vaše pocity, dáváte sem svůj první recept, člověk se snaží dát něco, co doma moc chutná (beru podle sebe, ten můj zapadl. Říkám si, no a co, ti druhý mají smůlu). Nic si z toho nedělejte, třebas bude jednou v TOP 10. U nás doma už je špička. Poctivě jsme se o zbytky rozdělili, aby nebyl nikdo o tu dobrůtku ošizenej. Zdravím a přeji pěkný den. Ivana
Milada Jungová
|9. 2. 2009 19:26
Ivanko, udělala jste mi obrovskou radost.Tohle byl můj první uveřejněný recept a první reakce od pána mě dost zaskočila.Jsem ráda, že Vám chutnalo.:-)
Ivana Samcová
|8. 2. 2009 12:32
Paní Milado, ten králík je prostě božskej! Udělala jsem ho dneska k obědu a jen chválíme. Ten bramborový knedlík je určitě ta nejlepší volba. Je to přesně tak, jak píšete, všechny chutě se spojí. Během pečení jsem podle potřeby přidávala vodu, aby bylo víc šťávy. Posílám velikánskou 1 a moc děkuji za skvělý recept. Zdravím. Ivana
Di -
|4. 2. 2009 20:07
Mně jde králík s hořčicí dohromady dobře, vždyť to není čokoláda. Hořčice, bílé víno, smetana a žampióny, s těmito přísadami někdy králíka peču.
Milada Jungová
|4. 2. 2009 18:34
Zkuste sebrat odvahu a udělejte si ho.Udělá se skvělá šťáva a je to velmi jedlé .Ta hořčice v žádném případě nepřebije ostatní chutě.Tím, že se to všechno společně dusí, tak se všechny chutě spojí.
Miroslava Severová
|4. 2. 2009 10:11
Já někdy králíka salámem prošpikuji, tak jako se to dělá se špekem. Má to docela dobrou chuť.
Marie Fatrlová
|3. 2. 2009 22:07
Zajímalo by mne jakou to může mít chuť, je to králík na hořčici nebo vaječná omeleta se salámem ? Asi nebudu mít odvahu, ale žasnu jaké ingredience se někdy dají namíchat.