• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Králík podle tchýně
Napište svůj komentář k receptu

Králík podle tchýně

autor: hera123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík podle tchýně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 250
      g měkký salám
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 3
      ks cibule
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
2
Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou. Když je králík skoro měkký, posypeme jej drobně nakrájenými cibulemi a dále dusíme.
3
Po mírném zesklovatění přidáme na králíka nastrouhaný měkký salám na jemno. A zase dusíme.
4
Mezitím připravíme na pánvičce míchaná vajíčka, které trochu osolíme. Snažíme se, aby nám zůstala polotekutá a ta nalejeme na králíka.
5
Všechno se to ještě nechá zhruba 15 min. dusit a pak už jen naložit na talíře s bramborovým knedlíkem a ochutnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 10. 2. 2009 11:12

    Jsem ráda, že jsem taky potěšila. Vy nás svým receptem moc. Chápu vaše pocity, dáváte sem svůj první recept, člověk se snaží dát něco, co doma moc chutná (beru podle sebe, ten můj zapadl. Říkám si, no a co, ti druhý mají smůlu). Nic si z toho nedělejte, třebas bude jednou v TOP 10. U nás doma už je špička. Poctivě jsme se o zbytky rozdělili, aby nebyl nikdo o tu dobrůtku ošizenej. Zdravím a přeji pěkný den. Ivana

  • Milada Jungová | 9. 2. 2009 19:26

    Ivanko, udělala jste mi obrovskou radost.Tohle byl můj první uveřejněný recept a první reakce od pána mě dost zaskočila.Jsem ráda, že Vám chutnalo.:-)

  • Ivana Samcová | 8. 2. 2009 12:32

    Paní Milado, ten králík je prostě božskej! Udělala jsem ho dneska k obědu a jen chválíme. Ten bramborový knedlík je určitě ta nejlepší volba. Je to přesně tak, jak píšete, všechny chutě se spojí. Během pečení jsem podle potřeby přidávala vodu, aby bylo víc šťávy. Posílám velikánskou 1 a moc děkuji za skvělý recept. Zdravím. Ivana

  • Di - | 4. 2. 2009 20:07

    Mně jde králík s hořčicí dohromady dobře, vždyť to není čokoláda. Hořčice, bílé víno, smetana a žampióny, s těmito přísadami někdy králíka peču.

  • Milada Jungová | 4. 2. 2009 18:34

    Zkuste sebrat odvahu a udělejte si ho.Udělá se skvělá šťáva a je to velmi jedlé .Ta hořčice v žádném případě nepřebije ostatní chutě.Tím, že se to všechno společně dusí, tak se všechny chutě spojí.

  • Miroslava Severová | 4. 2. 2009 10:11

    Já někdy králíka salámem prošpikuji, tak jako se to dělá se špekem. Má to docela dobrou chuť.

  • Marie Fatrlová | 3. 2. 2009 22:07

    Zajímalo by mne jakou to může mít chuť, je to králík na hořčici nebo vaječná omeleta se salámem ? Asi nebudu mít odvahu, ale žasnu jaké ingredience se někdy dají namíchat.

  • Ostružina Lesní | 3. 2. 2009 21:29

    Není škoda kazit králíka měkkým salámem ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Králík Měkký salám Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Italské kuře

Italské kuře

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
15
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s…
14
Masová minutka s řapíkatým celerem
Masová minutka s…
12
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Králík podle tchýně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact