• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík podle tchýně
Napište svůj komentář k receptu

Králík podle tchýně

autor: hera123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík podle tchýně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 250
      g měkký salám
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 3
      ks cibule
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
2
Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou. Když je králík skoro měkký, posypeme jej drobně nakrájenými cibulemi a dále dusíme.
3
Po mírném zesklovatění přidáme na králíka nastrouhaný měkký salám na jemno. A zase dusíme.
4
Mezitím připravíme na pánvičce míchaná vajíčka, které trochu osolíme. Snažíme se, aby nám zůstala polotekutá a ta nalejeme na králíka.
5
Všechno se to ještě nechá zhruba 15 min. dusit a pak už jen naložit na talíře s bramborovým knedlíkem a ochutnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 10. 2. 2009 11:12

    Jsem ráda, že jsem taky potěšila. Vy nás svým receptem moc. Chápu vaše pocity, dáváte sem svůj první recept, člověk se snaží dát něco, co doma moc chutná (beru podle sebe, ten můj zapadl. Říkám si, no a co, ti druhý mají smůlu). Nic si z toho nedělejte, třebas bude jednou v TOP 10. U nás doma už je špička. Poctivě jsme se o zbytky rozdělili, aby nebyl nikdo o tu dobrůtku ošizenej. Zdravím a přeji pěkný den. Ivana

  • Milada Jungová | 9. 2. 2009 19:26

    Ivanko, udělala jste mi obrovskou radost.Tohle byl můj první uveřejněný recept a první reakce od pána mě dost zaskočila.Jsem ráda, že Vám chutnalo.:-)

  • Ivana Samcová | 8. 2. 2009 12:32

    Paní Milado, ten králík je prostě božskej! Udělala jsem ho dneska k obědu a jen chválíme. Ten bramborový knedlík je určitě ta nejlepší volba. Je to přesně tak, jak píšete, všechny chutě se spojí. Během pečení jsem podle potřeby přidávala vodu, aby bylo víc šťávy. Posílám velikánskou 1 a moc děkuji za skvělý recept. Zdravím. Ivana

  • Di - | 4. 2. 2009 20:07

    Mně jde králík s hořčicí dohromady dobře, vždyť to není čokoláda. Hořčice, bílé víno, smetana a žampióny, s těmito přísadami někdy králíka peču.

  • Milada Jungová | 4. 2. 2009 18:34

    Zkuste sebrat odvahu a udělejte si ho.Udělá se skvělá šťáva a je to velmi jedlé .Ta hořčice v žádném případě nepřebije ostatní chutě.Tím, že se to všechno společně dusí, tak se všechny chutě spojí.

  • Miroslava Severová | 4. 2. 2009 10:11

    Já někdy králíka salámem prošpikuji, tak jako se to dělá se špekem. Má to docela dobrou chuť.

  • Marie Fatrlová | 3. 2. 2009 22:07

    Zajímalo by mne jakou to může mít chuť, je to králík na hořčici nebo vaječná omeleta se salámem ? Asi nebudu mít odvahu, ale žasnu jaké ingredience se někdy dají namíchat.

  • Ostružina Lesní | 3. 2. 2009 21:29

    Není škoda kazit králíka měkkým salámem ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Králík Měkký salám Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

121
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
90
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
86
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
69
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
64
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Králík podle tchýně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact