• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík po Šumavsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po Šumavsku

autor: Tlustice
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po Šumavsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g špek
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks bobkový list malý
    • 2
      ks nové koření 1-2 kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrst chleba strouhaný suchý

Postup přípravy receptu

1
Do hlubšího pekáče narovnáme králíka a poklademe ho špekem, rozkrájenou cibulí a česnekem. Posypeme paprikou, pepřem, solí, rozkrájíme plátky másla a přidáme bobkový list a nové koření. Dáme do trouby a dusíme ve vlastní šťávě. Následně přiměřeně podlijeme a přidáme hrst nastrouhaného suchého chleba - dáme do šťávy a necháme dopéct.
2
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 7. 3. 2008 11:02

    jsem ráda, že se Vám chutnalo, já taky měla období kdy králíka za žádnou cenu ne, ale nyní je výtečný mňaaaaaaaaaam

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:11

    Dobrý vecer,na kralikovi jsem temer odkojena,ale postupem veku mi dva zpusoby peceni,ktere se neuztale opakovaly prestaly chutnat a tak jsem to vzala do svych rukou.Tento recept je bozsky:-) Sice se mi jako zacatecnikovi zda mixovani chleba na omacku trochu pracne,ale vysledek stoji za to. :-)

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:09

    Dobrrý večer,na kraliku jsem skoovyrostla a naednou nastaloobdoi...Fuj uz mame zase kralika,takze jsem rozhodla,ze zacnu kralika varit ja a po svem... Tento recepet je bajecny,ikdyz pro mne jako zacatecnika se zda mixxovani chleba na omacku pracne,ale vysledek stoji za to. Musim ted varti kralika jak doma tak u babicky:-))

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:09

    Dobrrý večer,na kraliku jsem skoovyrostla a naednou nastaloobdoi...Fuj uz mame zase kralika,takze jsem rozhodla,ze zacnu kralika varit ja a po svem... Tento recepet je bajecny,ikdyz pro mne jako zacatecnika se zda mixxovani chleba na omacku pracne,ale vysledek stoji za to. Musim ted varti kralika jak doma tak u babicky:-))

  • Anonym | 19. 7. 2006 15:46

    Je to paráda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chleba Cibule Králík Máslo Mletá paprika Nové koření Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Americké hovězí

Americké hovězí

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

76
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
60
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
53
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Králík po Šumavsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact