• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík po Šumavsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po Šumavsku

autor: Tlustice
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po Šumavsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g špek
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks bobkový list malý
    • 2
      ks nové koření 1-2 kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrst chleba strouhaný suchý

Postup přípravy receptu

1
Do hlubšího pekáče narovnáme králíka a poklademe ho špekem, rozkrájenou cibulí a česnekem. Posypeme paprikou, pepřem, solí, rozkrájíme plátky másla a přidáme bobkový list a nové koření. Dáme do trouby a dusíme ve vlastní šťávě. Následně přiměřeně podlijeme a přidáme hrst nastrouhaného suchého chleba - dáme do šťávy a necháme dopéct.
2
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 7. 3. 2008 11:02

    jsem ráda, že se Vám chutnalo, já taky měla období kdy králíka za žádnou cenu ne, ale nyní je výtečný mňaaaaaaaaaam

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:11

    Dobrý vecer,na kralikovi jsem temer odkojena,ale postupem veku mi dva zpusoby peceni,ktere se neuztale opakovaly prestaly chutnat a tak jsem to vzala do svych rukou.Tento recept je bozsky:-) Sice se mi jako zacatecnikovi zda mixovani chleba na omacku trochu pracne,ale vysledek stoji za to. :-)

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:09

    Dobrrý večer,na kraliku jsem skoovyrostla a naednou nastaloobdoi...Fuj uz mame zase kralika,takze jsem rozhodla,ze zacnu kralika varit ja a po svem... Tento recepet je bajecny,ikdyz pro mne jako zacatecnika se zda mixxovani chleba na omacku pracne,ale vysledek stoji za to. Musim ted varti kralika jak doma tak u babicky:-))

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:09

    Dobrrý večer,na kraliku jsem skoovyrostla a naednou nastaloobdoi...Fuj uz mame zase kralika,takze jsem rozhodla,ze zacnu kralika varit ja a po svem... Tento recepet je bajecny,ikdyz pro mne jako zacatecnika se zda mixxovani chleba na omacku pracne,ale vysledek stoji za to. Musim ted varti kralika jak doma tak u babicky:-))

  • Anonym | 19. 7. 2006 15:46

    Je to paráda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chleba Cibule Králík Máslo Mletá paprika Nové koření Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Volské topinky

Volské topinky

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Radostná novinka Báry Mottlové (38): Zpěvačka je těhotná!

Radostná novinka Báry Mottlové (38): Zpěvačka je těhotná!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

  • Recepty.cz
  • Králík po Šumavsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact