Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč. Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky rozkrojíme na 4 díly a s plátky anglické slaniny vše poklademe na maso. Prosypeme kořením a podlijeme vodou. V mírnější troubě (160 °C) dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu. Po odklopení, případně můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|4. 11. 2007 14:09
Maso se zeleninou můžu. Jen jsem místo špekáčků dala točený salám /byl doma/. Dala jsem ho o trošku méně, než je psáno v receptu. Překvapilo mne, ale jak je ten salám v tom dobrý. Jako přílohu jsme měli těstoviny. Díky za fajn recept.
Tereza Jarčušková
|5. 8. 2006 09:12
Zdenička, ale tá slanina dá tomu inú príchuť. Radšej by som dala menej špekáčikov.
Zdena z JM
|13. 7. 2006 06:14
Výborné,akorát jsem vynechala slaninu.Špekáčky se mi zdají dost tučné.Dobré je to s rýží a určitě by to šlo i s bramborami.Dávám 1.
Tereza Jarčušková
|13. 6. 2006 13:44
Tak som králika v nedeľu urobila a bol neskutočne dobrý, len tú mrkvu som vynechala ( ja varenú mrkvu nejem : o ). Dokonca sme sa prežrali...Za 1*******
Tereza Jarčušková
|25. 4. 2006 14:03
Mrkvu asi vynechám, ale inak je to fajn recept. Vyskúšam a napíšem : )