Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce králíka, posypeme nahrubo strouhaným celerem, mrkví a na kostičky pokrájeným uzeným masem.
2
Pokud máme rádi větší kousky zeleniny, můžeme ji místo strouhání pokrájet na nudličky či kostičky.
3
Dáme péct do předehřáté trouby (nejprve zaklopené), podle potřeby podléváme. Pečeme asi 3/4 hodiny až 1 hodinu doměkka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Medková
|19. 4. 2017 17:50
Vynikající recept!
Renata Slabochová
|31. 1. 2017 00:42
Lepšího králíka jsme ješte neměli a tak určitě doporučuji.
Alena Padevětová
|9. 11. 2016 15:04
Vynikající recept. Velmi jsme si pochutnali a ráda zopakuji.
Kačka a Tom
|9. 10. 2016 15:45
Dělali jsme si stehna a byla to delikatesa :-D
Kačka a Tom
|6. 10. 2016 20:21
Zkusíme v sobotu :-D
Makovská
|2. 10. 2016 14:23
Byl výborný a chutnal celé rodině. Děkuji za recept.
Jarka
|19. 7. 2016 21:21
Děkuji za recept,králík byl světový <3 .
Ládková
|26. 12. 2015 17:29
Vynikající králík. Jsem moc ráda, že jsem zkusila nový recept.
Markéta
|14. 1. 2015 21:30
Tento recept vypadá velice dobře a myslím, že nám bude zítra králík moc chutnat.
Stepova
|1. 4. 2013 12:10
V ingrediencich chybi celer,je mozne ho nejak dopsat?Psany je jen v postupu,ja dala jeden cely mensi a byla to velikananaska dobrota.Pekla jsem ho take nejdriv zakryteho a az na posledni minuty odkryla. :-* Dekuji vam.
Ač vychován na králíku na česneku a nedám na tuto úpravu dopustit, musím zvolat:"Bravo!!!" Je opravdu vynikající a nebojím se říct přímo famózní! Snad dodá "vážnosti" i to, že jen kvůli této recenzi jsem se registroval... ;-)
Jenna
|12. 6. 2011 19:23
vyborny recept, kralika pecu nejdriv zaklopenyho a pak jen dopecu do zlatave barvy, vynikajici