• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po francouzsku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 110
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer menší
    • 200
      g uzené maso
    • 50
      g slanina
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce králíka, posypeme nahrubo strouhaným celerem, mrkví a na kostičky pokrájeným uzeným masem.
2
Pokud máme rádi větší kousky zeleniny, můžeme ji místo strouhání pokrájet na nudličky či kostičky.
3
Dáme péct do předehřáté trouby (nejprve zaklopené), podle potřeby podléváme. Pečeme asi 3/4 hodiny až 1 hodinu doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Medková | 19. 4. 2017 17:50

    Vynikající recept!

  • Renata Slabochová | 31. 1. 2017 00:42

    Lepšího králíka jsme ješte neměli a tak určitě doporučuji.

  • Alena Padevětová | 9. 11. 2016 15:04

    Vynikající recept. Velmi jsme si pochutnali a ráda zopakuji.

  • Kačka a Tom | 9. 10. 2016 15:45

    Dělali jsme si stehna a byla to delikatesa :-D

  • Kačka a Tom | 6. 10. 2016 20:21

    Zkusíme v sobotu :-D

  • Makovská | 2. 10. 2016 14:23

    Byl výborný a chutnal celé rodině. Děkuji za recept.

  • Jarka | 19. 7. 2016 21:21

    Děkuji za recept,králík byl světový <3 .

  • Ládková | 26. 12. 2015 17:29

    Vynikající králík. Jsem moc ráda, že jsem zkusila nový recept.

  • Markéta | 14. 1. 2015 21:30

    Tento recept vypadá velice dobře a myslím, že nám bude zítra králík moc chutnat.

  • Stepova | 1. 4. 2013 12:10

    V ingrediencich chybi celer,je mozne ho nejak dopsat?Psany je jen v postupu,ja dala jeden cely mensi a byla to velikananaska dobrota.Pekla jsem ho take nejdriv zakryteho a az na posledni minuty odkryla. :-* Dekuji vam.

  • xVx | 9. 6. 2012 15:28

    Super recept, většinou jsme dělal králíka na cibuli, slaniě, česneku, ale tohle vede. Podáváno s kuskusem a práda.

  • baron von Wilkowitz | 15. 1. 2012 12:19

    Ač vychován na králíku na česneku a nedám na tuto úpravu dopustit, musím zvolat:"Bravo!!!" Je opravdu vynikající a nebojím se říct přímo famózní! Snad dodá "vážnosti" i to, že jen kvůli této recenzi jsem se registroval... ;-)

  • Jenna | 12. 6. 2011 19:23

    vyborny recept, kralika pecu nejdriv zaklopenyho a pak jen dopecu do zlatave barvy, vynikajici

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Ze zeleniny Oběd Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Králík Máslo Mrkev Pepř mletý Slanina Snítka tymiánu Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Buřtový salát

Buřtový salát

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
17
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
  • Recepty.cz
  • Králík po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact