• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík po cikánsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po cikánsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po cikánsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králičí hřbet a zadní běhy
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika
    • 4
      ks feferonka
    • 200
      g klobása
    • 1
      sklenice zeleninové lečo
    • 100
      g slanina
    • 4
      ks brambory (Velké kusy)
    • 1
      ks pórek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky. Chvíli podusíme, přidáme papriku, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do vařící směsi přidáme naporcovaného králíka. Dusíme téměř doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu, brambory, zalijeme lečem a v troubě dopečeme doměkka. Podáváme s opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nerusa | 16. 12. 2012 14:43

    Moc dobré!

  • vitas | 29. 11. 2012 11:29

    je to super,výborná chuť.Ten zoftík,no prostě :-D

  • Pajus | 16. 6. 2012 08:13

    Nema chybu ja ho delam jeste s cervenym zelim a kynutym knedlikem

  • Dana Vorlová | 8. 4. 2009 22:25

    Doporučuji ! Výborná chuť

  • Jaromíra | 28. 5. 2007 06:38

    Výborná záležitost. Pekla jsem v neděli. Také jsme se s manželem shodli, že by byla vhodnou přílohou i rýže nebo bramborový knedlík.

  • Zdeňka Korábová | 21. 5. 2007 14:13

    Zařazuji do králičí kuchařky, už jak je napsaný , tak chutná. Jistě by byla dobrá i rýže.

  • Jaroslava Rajdlová | 21. 5. 2007 12:37

    Bylo to vážně vynikající,doporučuji!

  • Pavel Remunda | 28. 5. 2006 09:04

    Vyzkoušel jsem a bylo to vážně vynikající. Králík se jen rozplíval a šťáva z leča s opečenými brambory prostě mňam. Doporučuji vyzkouušet, je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Feferonka Klobása Králičí hřbet a zadní běhy Paprika Pórek Sádlo Slanina Sůl Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Mouřeníny

Mouřeníny

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

279
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
73
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
  • Recepty.cz
  • Králík po cikánsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact