• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík po cikánsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po cikánsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po cikánsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králičí hřbet a zadní běhy
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika
    • 4
      ks feferonka
    • 200
      g klobása
    • 1
      sklenice zeleninové lečo
    • 100
      g slanina
    • 4
      ks brambory (Velké kusy)
    • 1
      ks pórek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky. Chvíli podusíme, přidáme papriku, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do vařící směsi přidáme naporcovaného králíka. Dusíme téměř doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu, brambory, zalijeme lečem a v troubě dopečeme doměkka. Podáváme s opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nerusa | 16. 12. 2012 14:43

    Moc dobré!

  • vitas | 29. 11. 2012 11:29

    je to super,výborná chuť.Ten zoftík,no prostě :-D

  • Pajus | 16. 6. 2012 08:13

    Nema chybu ja ho delam jeste s cervenym zelim a kynutym knedlikem

  • Dana Vorlová | 8. 4. 2009 22:25

    Doporučuji ! Výborná chuť

  • Jaromíra | 28. 5. 2007 06:38

    Výborná záležitost. Pekla jsem v neděli. Také jsme se s manželem shodli, že by byla vhodnou přílohou i rýže nebo bramborový knedlík.

  • Zdeňka Korábová | 21. 5. 2007 14:13

    Zařazuji do králičí kuchařky, už jak je napsaný , tak chutná. Jistě by byla dobrá i rýže.

  • Jaroslava Rajdlová | 21. 5. 2007 12:37

    Bylo to vážně vynikající,doporučuji!

  • Pavel Remunda | 28. 5. 2006 09:04

    Vyzkoušel jsem a bylo to vážně vynikající. Králík se jen rozplíval a šťáva z leča s opečenými brambory prostě mňam. Doporučuji vyzkouušet, je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Feferonka Klobása Králičí hřbet a zadní běhy Paprika Pórek Sádlo Slanina Sůl Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Žampionová játra

Žampionová játra

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

150
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
61
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
57
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
46
Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Sedlácké brambory s…
44
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
  • Recepty.cz
  • Králík po cikánsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact