Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.
2
Maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a rozmístěte v hlubším pekáči. Přidejte nadrobno pokrájený rozmarýn, přepůlenou palici česneku a oloupanou, na silná kolečka nakrájenou cibuli. Omyjte pórek a jeho bílou část nakrájejte na čtvrtkolečka. Zasypte jím králíka a přidejte celá cherry rajčata.
Očistěte brambory a mrkve. Brambory nakrájejte na měsíčky, mrkve na kolečka a vložte je mezi maso. Plátky slaniny si podle potřeby překrojte napůl a rovnoměrně jimi přikryjte maso. Pokapejte olivovým olejem, zalijte vínem a vývarem. Pekáč přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a pečte hodinu a půl. Po hodině odkryjte poklici či alobal, pomocí lžíce polijte vše v pekáči vypečenou šťávou a nechte dopéct odkryté. Mezitím nadrobno pokrájejte petrželku. Jakmile se králík dopeče, posypte ho petrželkou, případně ještě dosolte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)