• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík pečený v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Králík pečený v zelenině

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 97
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
6fotografií
Nahrát fotku
 

Božský pokrm z jednoho pekáče. Slaninou obložený králík upečený pod směsí brambor, cherry rajčátek, pórku, mrkve, cibule, česneku a bylinek.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks králík
    • olivový olej
    • 3
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 6
      stroužek česnek 1 palice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek velký
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 300
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g slanina plátky
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 300
      ml zeleninový vývar nebo kuřecí
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.
2
Maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a rozmístěte v hlubším pekáči. Přidejte nadrobno pokrájený rozmarýn, přepůlenou palici česneku a oloupanou, na silná kolečka nakrájenou cibuli. Omyjte pórek a jeho bílou část nakrájejte na čtvrtkolečka. Zasypte jím králíka a přidejte celá cherry rajčata.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Očistěte brambory a mrkve. Brambory nakrájejte na měsíčky, mrkve na kolečka a vložte je mezi maso. Plátky slaniny si podle potřeby překrojte napůl a rovnoměrně jimi přikryjte maso. Pokapejte olivovým olejem, zalijte vínem a vývarem. Pekáč přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a pečte hodinu a půl. Po hodině odkryjte poklici či alobal, pomocí lžíce polijte vše v pekáči vypečenou šťávou a nechte dopéct odkryté. Mezitím nadrobno pokrájejte petrželku. Jakmile se králík dopeče, posypte ho petrželkou, případně ještě dosolte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králík na houbách

Králík na houbách

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Česnek Cherry rajčátka Cibule Králík Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rozmarýn Slanina Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Mazanec II.

Mazanec II.

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

141
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
117
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
21
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
18
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
  • Recepty.cz
  • Králík pečený v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact