• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík pečený v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Králík pečený v zelenině

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 97
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
6fotografií
Nahrát fotku
 

Božský pokrm z jednoho pekáče. Slaninou obložený králík upečený pod směsí brambor, cherry rajčátek, pórku, mrkve, cibule, česneku a bylinek.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks králík
    • olivový olej
    • 3
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 6
      stroužek česnek 1 palice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek velký
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 300
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g slanina plátky
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 300
      ml zeleninový vývar nebo kuřecí
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.
2
Maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a rozmístěte v hlubším pekáči. Přidejte nadrobno pokrájený rozmarýn, přepůlenou palici česneku a oloupanou, na silná kolečka nakrájenou cibuli. Omyjte pórek a jeho bílou část nakrájejte na čtvrtkolečka. Zasypte jím králíka a přidejte celá cherry rajčata.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Očistěte brambory a mrkve. Brambory nakrájejte na měsíčky, mrkve na kolečka a vložte je mezi maso. Plátky slaniny si podle potřeby překrojte napůl a rovnoměrně jimi přikryjte maso. Pokapejte olivovým olejem, zalijte vínem a vývarem. Pekáč přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a pečte hodinu a půl. Po hodině odkryjte poklici či alobal, pomocí lžíce polijte vše v pekáči vypečenou šťávou a nechte dopéct odkryté. Mezitím nadrobno pokrájejte petrželku. Jakmile se králík dopeče, posypte ho petrželkou, případně ještě dosolte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králík na houbách

Králík na houbách

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Česnek Cherry rajčátka Cibule Králík Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rozmarýn Slanina Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

52
Švestková povidla
Švestková povidla
37
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
25
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
23
Jablečná buchta
Jablečná buchta
22
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
  • Recepty.cz
  • Králík pečený v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact