Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do bránice. Na sádle trochu osmažíme cibuli, vložíme maso, přidáme trochu vody, pekáček přiklopíme a dáme do trouby. V polovině pečení pekáček odkryjeme a dopečeme do červena. Podle potřeby doléváme vodu a přeléváme výpekem.
2
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo brambory a se zelím v různé úpravě.
...ještě jsem králíka s kuřecíma stehýnkama neviděl :-D
david
|12. 5. 2011 20:44
je nutne kralika odblanovat? pokud ho koupim chlazeneho v Makru? dekuji za radu
Martina Siváková
|2. 6. 2007 21:24
prosim,potřebuji fotku v.bránice,pro jednoho vola,který neví,jak vypadá.Stále se semnou hádá,že je to sval.Díky zn. Bránice
Maruš
|30. 10. 2006 08:50
U nás v řeznictví je bránice běžně k dostání.
Anonym
|30. 10. 2006 02:16
No, vepřovou bránici jsem asi v životě nejedla - a myslím že ani v masně neviděla D:)) Současně s králíkem peču kousek uzeného. S bramborovým knedlíkem a špenátem je to bašta.