Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby. V jiném kastrůlku zesklovatíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a kukuřici. Směs ochutíme česnekem, kečupem, bazalkou a krátce podusíme. Navršíme ji na opečené maso a zasypeme strouhaným sýrem, který necháme pod pokličkou roztavit.
2
Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana
|7. 10. 2006 19:51
Recept se výborně povedl! Přidali jsme navíc ještě trochu slaniny a více kečupu. Poté jsme podlévali červeným vínem. Maso bylo chutné, měkké. Za recept děkujeme.
Tereza Jarčušková
|24. 2. 2006 13:22
Ak sa vám zdá to mäsko suché, môžete pod králika podložiť niekoľko tenkých plátkov slaniny, ale skutočne tenučkých, aby sa neprehlušila chuť zmesi, ktorá sa dáva navrch. Mne sa ten recept páči, tá zmes na vrchu je dobre zladaná.
Lenka Zavřelová
|24. 2. 2006 13:03
Maso králíka opravdu nepatří k těm nejšťavnatějším.Někdo peče na sádle a samozřejmě jako u každého pečení se podlije trochou vody.No,a ta směs navršená při dopékání se dává právě proto,aby maso bylo ještě chutnější.
Anonym
|24. 2. 2006 10:23
Na čem se peče ten králík, jen na oleji ? Není to maso mdlé a suché ?