Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme. Nakrájíme cibuli a slaninu na drobné kostičky, smícháme a posypeme na králíka. Rozpustíme máslo a zalijeme králíka. Pekáček uzavčeme a dáme přes noc do chladu uležet. Druhý den pečeme, před dopečením přidáme vylisováný česnek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika Špinková
|5. 12. 2008 12:13
Opravdu vynikající recept, dala jsem i to pivo....všichni si pochvalovali.
Tarari .
|10. 10. 2008 09:07
Tak doma se už zapomnělo, že jsem to kdysi vaříla, a tak mi přišly dvě SMS: 1. "Už NIKDY nedělej králíka... ", upřímně jsem se vyděsila.... Vždyť vypadal tak nádherně a jak voněl.... Následovala druhá SMS "jinak než takhle. Lepšího jsem ještě v životě nejedl!". Lepší doporučení dát nemohu, neboť můj manžel je pěkně "mlsná huba". Jo a Jitce Malinové děkuji za radu - to pivo - to bylo to pravé ořechové!!!
Jitka Malinová
|6. 8. 2007 10:49
Paní Blaženo, příště podlejte světlým pivem, dejte 1/2 kelímku hořčice a uvidíte, že sosíku bude dost.
Helča
|6. 8. 2007 09:37
Děkuji za skvělý recept. Maso bylo měkoučké a vůbec ne tak suché jako když se peče normálně. Přítel si velice pochutnal a ptal se co, že to máme za maso. Nebylo poznat, že jde o králíka. Díky...
Blažena Halušková
|11. 1. 2007 14:50
Tak jo, dávám velkou jedničku. Moc mi to chutnalo (uvidím, co ještě řeknou chlapi). Pro mě - chuť vyvážená jenom se mi zdá toho sosíčku málo. Aby pak ty moje chudinky nemusely papat suché bramborové noky. Dík za recept, ukládám do oblíbených.
Blažena Halušková
|10. 1. 2007 14:39
To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...
Anonym
|10. 1. 2007 14:17
Půlka másla a 10 dkg špeku?
Blažena Halušková
|10. 1. 2007 12:54
To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...