• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Králík nakládaný
Napište svůj komentář k receptu

Králík nakládaný

autor: Uživatel (#83062)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík nakládaný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králík naporcovaný
    • hořčice
    • mletý kmín
    • cibule 4-5 ks
    • 100
      g slanina či špek
    • 0,50
      kostka máslo
    • 3
      ks česnek stroužky
    • sůl
    • koření kořenící směs kotanyi - Steak

Postup přípravy receptu

1
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme. Nakrájíme cibuli a slaninu na drobné kostičky, smícháme a posypeme na králíka. Rozpustíme máslo a zalijeme králíka. Pekáček uzavčeme a dáme přes noc do chladu uležet. Druhý den pečeme, před dopečením přidáme vylisováný česnek.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika Špinková | 5. 12. 2008 12:13

    Opravdu vynikající recept, dala jsem i to pivo....všichni si pochvalovali.

  • Tarari . | 10. 10. 2008 09:07

    Tak doma se už zapomnělo, že jsem to kdysi vaříla, a tak mi přišly dvě SMS: 1. "Už NIKDY nedělej králíka... ", upřímně jsem se vyděsila.... Vždyť vypadal tak nádherně a jak voněl.... Následovala druhá SMS "jinak než takhle. Lepšího jsem ještě v životě nejedl!". Lepší doporučení dát nemohu, neboť můj manžel je pěkně "mlsná huba". Jo a Jitce Malinové děkuji za radu - to pivo - to bylo to pravé ořechové!!!

  • Jitka Malinová | 6. 8. 2007 10:49

    Paní Blaženo, příště podlejte světlým pivem, dejte 1/2 kelímku hořčice a uvidíte, že sosíku bude dost.

  • Helča | 6. 8. 2007 09:37

    Děkuji za skvělý recept. Maso bylo měkoučké a vůbec ne tak suché jako když se peče normálně. Přítel si velice pochutnal a ptal se co, že to máme za maso. Nebylo poznat, že jde o králíka. Díky...

  • Blažena Halušková | 11. 1. 2007 14:50

    Tak jo, dávám velkou jedničku. Moc mi to chutnalo (uvidím, co ještě řeknou chlapi). Pro mě - chuť vyvážená jenom se mi zdá toho sosíčku málo. Aby pak ty moje chudinky nemusely papat suché bramborové noky. Dík za recept, ukládám do oblíbených.

  • Blažena Halušková | 10. 1. 2007 14:39

    To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...

  • Anonym | 10. 1. 2007 14:17

    Půlka másla a 10 dkg špeku?

  • Blažena Halušková | 10. 1. 2007 12:54

    To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice Koření Králík Máslo Mletý kmín Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Hamburgery original
Hamburgery original
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
19
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Králík nakládaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact