• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík nakládaný
Napište svůj komentář k receptu

Králík nakládaný

autor: Uživatel (#83062)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík nakládaný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králík naporcovaný
    • hořčice
    • mletý kmín
    • cibule 4-5 ks
    • 100
      g slanina či špek
    • 0,50
      kostka máslo
    • 3
      ks česnek stroužky
    • sůl
    • koření kořenící směs kotanyi - Steak

Postup přípravy receptu

1
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme. Nakrájíme cibuli a slaninu na drobné kostičky, smícháme a posypeme na králíka. Rozpustíme máslo a zalijeme králíka. Pekáček uzavčeme a dáme přes noc do chladu uležet. Druhý den pečeme, před dopečením přidáme vylisováný česnek.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika Špinková | 5. 12. 2008 12:13

    Opravdu vynikající recept, dala jsem i to pivo....všichni si pochvalovali.

  • Tarari . | 10. 10. 2008 09:07

    Tak doma se už zapomnělo, že jsem to kdysi vaříla, a tak mi přišly dvě SMS: 1. "Už NIKDY nedělej králíka... ", upřímně jsem se vyděsila.... Vždyť vypadal tak nádherně a jak voněl.... Následovala druhá SMS "jinak než takhle. Lepšího jsem ještě v životě nejedl!". Lepší doporučení dát nemohu, neboť můj manžel je pěkně "mlsná huba". Jo a Jitce Malinové děkuji za radu - to pivo - to bylo to pravé ořechové!!!

  • Jitka Malinová | 6. 8. 2007 10:49

    Paní Blaženo, příště podlejte světlým pivem, dejte 1/2 kelímku hořčice a uvidíte, že sosíku bude dost.

  • Helča | 6. 8. 2007 09:37

    Děkuji za skvělý recept. Maso bylo měkoučké a vůbec ne tak suché jako když se peče normálně. Přítel si velice pochutnal a ptal se co, že to máme za maso. Nebylo poznat, že jde o králíka. Díky...

  • Blažena Halušková | 11. 1. 2007 14:50

    Tak jo, dávám velkou jedničku. Moc mi to chutnalo (uvidím, co ještě řeknou chlapi). Pro mě - chuť vyvážená jenom se mi zdá toho sosíčku málo. Aby pak ty moje chudinky nemusely papat suché bramborové noky. Dík za recept, ukládám do oblíbených.

  • Blažena Halušková | 10. 1. 2007 14:39

    To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...

  • Anonym | 10. 1. 2007 14:17

    Půlka másla a 10 dkg špeku?

  • Blažena Halušková | 10. 1. 2007 12:54

    To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice Koření Králík Máslo Mletý kmín Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

63
Čočkové ragú
Čočkové ragú
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
38
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Králík nakládaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact