• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
Napište svůj komentář k receptu

Králík na způsob zvěřiny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na způsob zvěřiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      g králičí hřbet a zadní běhy
    • slanina
    • sůl
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 0,50
      lžička cukr
    • citron
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • citronová šťáva
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • červené víno
    • 1
      lžička rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
2
Na oleji orestujeme zeleninu pokrájenou na kousky, přidáme cukr, kolečko citronu, koření a připraveného králíka, podlijeme trochou vývaru (z masoxu) a dusíme pod poklicí v troubě. Králíka obracíme a podléváme.
3
Změklého králíka dopečeme bez poklice. Králíka vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme.
4
Omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, přidáme víno, marmeládu, citronovou šťávu a uvedeme do varu. Do hotové omáčky dáme králíka a prohřejeme.
5
Králík opravdu chutná jako divočina!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ule | 13. 5. 2011 10:30

    trapny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Naďa Lhotaková | 12. 3. 2006 18:44

    Recept byl vynikající, měli jsme ho dnes k obědu. Doporučuji!!!

  • Di | 1. 3. 2006 14:06

    Bez brusinek si tohle jídlo vůbec neumím představit. U nás doma si je přidáváme až na talíř s hotovým jídlem. S kroketami to považuji za vrcholně slavnostní jídlo, ale dobrý je i houskový knedlík. A hlavně nesmí chybět trocha červeného na zapití - to už je dokonalý harmonický celek.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:04

    Výborný recept.Také dělám bez masoxu.A víno také dávám už na začátku.Někdy dávám místo rybízové marmelády brusinky.

  • Di | 1. 3. 2006 10:45

    Do omáčky se může přidat ještě trocha kečupu. Vínem také podlévám během pečení (masox je podle mě zbytečný) a rozhodně už nedávám cukr - rybízová marmeláda nebo šťáva postačí. V každém případě dělám den dva dopředu, aby se chutě proležely.

  • Marie Horáková | 1. 3. 2006 10:35

    Výborný recept, doporučila bych část vína přidat již během dušení.Připravuji tak zvěřinu, králíka zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Králičí hřbet a zadní běhy Masox Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rybízová marmeláda Slanina Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Linecké banánky

Linecké banánky

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
25
Cronuty
Cronuty
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact