• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
Napište svůj komentář k receptu

Králík na způsob zvěřiny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na způsob zvěřiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      g králičí hřbet a zadní běhy
    • slanina
    • sůl
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 0,50
      lžička cukr
    • citron
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • citronová šťáva
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • červené víno
    • 1
      lžička rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
2
Na oleji orestujeme zeleninu pokrájenou na kousky, přidáme cukr, kolečko citronu, koření a připraveného králíka, podlijeme trochou vývaru (z masoxu) a dusíme pod poklicí v troubě. Králíka obracíme a podléváme.
3
Změklého králíka dopečeme bez poklice. Králíka vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme.
4
Omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, přidáme víno, marmeládu, citronovou šťávu a uvedeme do varu. Do hotové omáčky dáme králíka a prohřejeme.
5
Králík opravdu chutná jako divočina!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ule | 13. 5. 2011 10:30

    trapny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Naďa Lhotaková | 12. 3. 2006 18:44

    Recept byl vynikající, měli jsme ho dnes k obědu. Doporučuji!!!

  • Di | 1. 3. 2006 14:06

    Bez brusinek si tohle jídlo vůbec neumím představit. U nás doma si je přidáváme až na talíř s hotovým jídlem. S kroketami to považuji za vrcholně slavnostní jídlo, ale dobrý je i houskový knedlík. A hlavně nesmí chybět trocha červeného na zapití - to už je dokonalý harmonický celek.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:04

    Výborný recept.Také dělám bez masoxu.A víno také dávám už na začátku.Někdy dávám místo rybízové marmelády brusinky.

  • Di | 1. 3. 2006 10:45

    Do omáčky se může přidat ještě trocha kečupu. Vínem také podlévám během pečení (masox je podle mě zbytečný) a rozhodně už nedávám cukr - rybízová marmeláda nebo šťáva postačí. V každém případě dělám den dva dopředu, aby se chutě proležely.

  • Marie Horáková | 1. 3. 2006 10:35

    Výborný recept, doporučila bych část vína přidat již během dušení.Připravuji tak zvěřinu, králíka zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Králičí hřbet a zadní běhy Masox Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rybízová marmeláda Slanina Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

402
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
64
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
55
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Smutek dcery Bruce Willise: Na dítě zůstala sama!

Smutek dcery Bruce Willise: Na dítě zůstala sama!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact