Králíka naporcujeme, osolíme a poprášíme kořením Tandoori Masala. Porce králíka dáme na očištěnou a na kostičky (kolečka) pokrájenou, mírně osolenou zeleninu, na každou porci položíme slabý plátek másla, zeleninu podlijeme troškou vývaru, pekáč zaklopíme nebo pevně uzavřeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 80-90 minut, dle velikostí porcí. Pak odkryjeme, opět porce poklademe plátky másla a za občasného podlití a přelití masa výpekem králíka dopečeme doměkka a dozlatova - nevysušit! Raději péct déle pod poklicí, nežli bez ní.
2
Pečeného králíka podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem či noky. můžeme také podávat se špeclemi, kdy vařené špecle smícháme s pečenou zeleninou z pekáče a maso přiložíme k zeleninovým špeclím na talíř.
3
Tandoori masala je mírně pikantní směs indického koření určená na úpravu drůbeže, králíka, jehněčího masa, kotlet...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dáša
|10. 12. 2016 16:42
Manžel o králíka zrovna moc nestojí zato já jo, ale když dělám maso s tandorou kořením, tak mu to vždycky chutná, tak jsem zkusila tuhle variaci s králíkem a světe div se )) z králíka zbyly jen kostičky na prázdném talíři děkuji za recept.