• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík na zakysané smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Králík na zakysané smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na zakysané smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks petržel
    • 2
      plátek celer
    • 4
      ks nové koření
    • 10
      ks pepř mletý
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • sůl
    • zakysaná smetana
    • masox
    • citronová šťáva
    • olej
    • nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1 a 1/2 lžíce mouky rozmíchané v troše vody a zakysanou smetanu. Necháme povařit.
2
Potom přecedíme, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme. Na talíři dochutíme dle chuti na kostičky nakrájenou okurkou a podáváme. Příloha: houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 14. 1. 2008 15:46

    Souhlasim s Di, ze svickova omacka ja jen jedna a to z prave svickove. Maminka i babicka delavaly kralika podobne, ale rikalo se tomu kralik se smetanovou omackou, nikoli svickova. Jeste me pobavilo, jak si nekteri uzivatele daji jmeno site jim na miru, jako Tomas Marny- to mas marny nebo konvalinka- stejne jedovata jako jeji nesmyslny komentar.

  • Di | 14. 1. 2008 14:31

    Ne, paní Marie, nemýlím se, ale Jarka má pravdu, že se pojem svíčková (druh masa) vžil pro název omáčky. Nehodlám však vést na toto téma sáhodlouhé diskuse. Jen mi vadí, když se někdo zbytečně naváží do autorů receptů a sám nepřidá ani jediný. je to stále dokola, zkuste si dát do hledáčku autorů Tomáše Marného nebo konvalinku.

  • Jarka O. | 14. 1. 2008 11:59

    Pojem "svíčková" se už natolik vžil, že ho používají lidé zcela běžně jako označení pro jistý druh omáčky, i když je zrovna z jiného masa než pravé svíčkové. Já bych to nijak nehrotila...Di asi chtěla naznačit, že když někdo chce věcně polemizovat, má používat správné termíny. Souhlasím s ní.

  • Marie Pospíšilová | 14. 1. 2008 07:38

    Paní Di, mýlíte se. Svíčková (omáčka) se dá udělat z jakéhokoli masa, králičí, hovězí, vepřové... Jen v názvu bude asi "Pravá" svíčková z prasátka... :)

  • Eva Přecechtělová | 13. 1. 2008 21:52

    Já králíka ještě prošpikuji slaninou nebo přidám slaninu k cibulce a maso na ni lehce orestuji. Po vyndání hotového masa odstraním koření a zeleninu rozmixuji ponorným mixérem a pak teprve zahustím . Je to rychlejší , není žádný odpad a špinavé sítko, které se špatně umývá.

  • konvalinka | 13. 1. 2008 18:23

    pane marný, naprosto s vámi souhlasím. zde se kolikrát rozvíjí diskuze nad takovými banalitami, že nevěřím vlastním očím, chodím sem jen z naprosté zvědavosti, jaké hlouposti jsou zde zase prezentovány, ale jen velmi, velmi málokdy.ale ať si dámy pokecají, stejně nic pořádného nikdy neuvaří, viz.jejich ptáčky či svíčková atd. atd.

  • Di | 13. 1. 2008 12:45

    No a to právě není, Anonyme, správně, i když se lidově určité přípravě hovězího masa říká "svíčková". Svíčková je prostě druh masa a z králíka svíčkovou neuvaříš. To byl zhruba smysl mé poznámky.

  • Jana Remková | 13. 1. 2008 11:37

    Pane Marný,pokud se vám stránky nelíbí,tak je nevyhledávejte.Jistě pochopíte,že pokudse recepty opakují,tak to jen proto,že člověk,který zde chce nějaký uveřejnit,není schopen přejít všechny recepty,které tu jsou,aby zjistil,zda je zde již podobný recept.Nevím,proč má někdo stále pocit,že někomu děláme reklamu.Já tyto stránky miluji.Jana

  • Anonym | 13. 1. 2008 01:46

    Milá Di, sice máte pravdu, že svíčková je i druh masa, nicméně nepochybuji, že jste obeznámena se skutečností, že je to současně i název konkrétního velmi tradičního pokrmu, takže nechápu účel vašeho příspěvku. Jinak, mám takový pocit, že většina zdejších přispěvatelek/ů "to (opravdu) má marný".

  • barča | 12. 1. 2008 16:22

    Tomáši, když se ti tyto stránky moc NÉÉÉLÍBÍ, tak co sem lezeš ??

  • Anonym | 11. 1. 2008 20:46

    PAN TOMÁŠ MARNÝ, TO JE ZASE NĚJAKÝ CHYTRÁK - PROSTĚ MARNĚ PÍŠE NESMYSLY !!!!

  • Di | 11. 1. 2008 10:12

    Pár takových jsme tu už měli. Na to se nedá napsat nic jiného, než už napsala Simča. Většinou je potom od podobných znalců klid. Já také nemám ráda donekonečna opakované stejné recepty, ale králík na smetaně tu myslí, ještě není. Kromě toho by pan Znalec měl vědět, že svíčková je druh masa a ne způsob jeho přípravy.

  • Marie Pospíšilová | 11. 1. 2008 06:02

    Pan Tomáš Marný se rád čte a velmi často se vyskytoval i na stránkách Atlasu - Zprávy. Jeho příspěvky byly opravdu "podnětné" a vševysvětlující. Takových jemu podobných je tam několik, nejlepší obrana je naprosto ignorovat podobné přípisky a nereagovat na ně. Protože někdy mám pocit, že se při reakcích na své povídání snad i u.ájí...

  • Simča Sládková | 10. 1. 2008 15:46

    Fajn Tomáši, tak sem dej svoje nové recepty. Všichni se moc těšíme!!!

  • Mirka P. | 10. 1. 2008 15:16

    Ajéje, že by další Kritik Kuchař? :-)))

  • Tomáš Marný | 10. 1. 2008 14:09

    předevšímNA VAŠE STRÁNKY NEVYHLEDÁVÁM ČASTO, ALE KDYKOLIV SI JE SPUSTÍM NAJDU RECEPTY, KTERÉ NIC NOVÉHO NEPŘINÁŠEJÍ A JSOU OPISY NEKONEČNĚ ŘADY STARÝCH RECEPTŮ ZMĚNĚNÝCH INGREDIENCEMI NAPROSTO A NOTORICKY ZNÁMÝMI A OPĚT SE DONEKONEČNA OPAKUJÍ A PLNÍ ZBYTEČNĚ STRÁNKY A PRAVDA-HODÍ SE PŘEDEVŠÍMI ZŘIROVATELI STRÁNEK . ALE NIC PROTI TĚM, KOMU SE LÍBÍ. MĚ MOC NÉÉÉÉÉÉÉÉ.

  • Jana Remková | 10. 1. 2008 10:55

    Vypadá to na opravdu dobrý recept.Pro mne není MARNÝ,dávám za 1,protože ho dělala dnes kolegyně a moc pochvalovala,že je opravdu výborný.Musím však říct,že jsem dělala králíka na mnoho způsobů a vždy byl vynikající.Pro milovníky králíka bych doporučila Béřovického králíka,viz recepty on line.Jana

  • Anonym | 9. 1. 2008 23:22

    Prostě králík na smetaně, skoro jako svíčková.

  • Dana Vorlová | 9. 1. 2008 21:50

    Asi to je pro některé uživatele "MARNÝ" :-) Jinak recept výborný !

  • Marie Málková | 9. 1. 2008 16:28

    dělám něco podobného, ale jako přílohu obyčejný rohlík, je to výborné ale nepovažuji to za svíčkovou , říkám tomu králík na zelenině

  • Di | 9. 1. 2008 11:24

    Tomáši, asi nechápu účel a smysl Vašich poznámek. Viz též Pařeznická bramboračka. Můžete mi je osvětlit?

  • Tomáš Marný | 9. 1. 2008 09:17

    Takže králík na smetaně, se svíčkovou a podobně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Masox Mrkev Nakládané okurky Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Lívance II.

Lívance II.

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

136
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
98
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
56
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Martin Stropnický překvapil: Moje budoucnost je drncat s kočárkem!

Martin Stropnický překvapil: Moje budoucnost je drncat s kočárkem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Králík na zakysané smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact