1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme
2
2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o restujeme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulkou nakrájenou na kostičky
3
3. O restovanou zeleninu mírně podlijeme vodou a vložíme, nejlépe naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a zaklopené pečeme v troubě cca 60 až 90 minut, pak dalších 15 až 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou
4
4. Měkkého králíka vyjmeme
5
5. Z vypeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme mixérem
6
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, popřípadě ještě osolíme.
7
Doporučení:
8
Servírujeme s houskovým knedlíkem, zdobíme kolečkem citrónu, marmeládou či brusinkami a případně šlehačkou.
9
Poznámka:
10
Pokud by jsme měli omáčku příliš řídkou, můžeme ji zahustit hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Hustou omáčku naopak ředíme mlékem.