Vynikající a jak jednoduché. Brambory jsem dala pod králíka až v polovině pečení (stehna jsem neměla vykostěná) a hermelín jen na závěr, aby se moc nerozpustil. Chuťově velká jednička.
Zdeno, díky, krásně jste popsala svůj recept a já už bez obav v sobotu do králíka pustím :-)))
Paní Zdenko, mohu se podělit já o svoji zkušenost?Králíka pečeme zakrytého. Možná by stačilo 3/4 hodiny. Záleží na troubě. Já to peču hodinu a možná i o nějakou tu minutu déle. Půl deci vody stačí bohatě, všechny ingredience pustí dost šťávy. Brambory jsou samozřejmě mírně rozvařené, tak jako vždy, když pečete brambory a maso v jednom pekáči. Cibule s bramborama a sosem vytvoří výbornou směs. Hermelín se krásně rozteče po mase a slanina na povrchu bude krásně opečená a křupavá. Věřte, že tento recept je několikrát vyzkoušený a řekla bych, že se na něm nedá nic pokazit.
Taky bych to ráda vyzkoušela, ale co ty brambory a hermelín - a hodinu? hodinu, to mi připadá velmi dlouho a ještě pečeme odkryté, nebo přikryté ? v obou případech je půl deci velmi málo vody. Až to Jarko, vyzkoušejte a podělte se prosím o zkušenost.
Tak já to prubnu s tou čerstvou šalvějí, začíná rašit. Tymián a rozmarýn dávám na králíka i kuře běžně, šalvěj dávám ke směsi bylinek na grilování. Tak teď už jen toho králíka :-))
Zkoušela jsem to s čerstvou petrželkou, ale chuť mi nepřišla tak výrazná, proto jsem ji ani neuváděla. Na ostatní čerstvé bylinky se teprve chystám. Myslím si, že se s nimi nic nepokazí.
Paní Zdeno, recept vypadá velmi chutně. Mám ale dotaz: zkoušela jste to i s čerstvými bylinkami? Nastala jejich doba, proto se ptám, byl by to jednoduchý oběd na chalupě:-)