• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na šalvěji s hermelínem
Napište svůj komentář k receptu

Králík na šalvěji s hermelínem

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na šalvěji s hermelínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králičí maso vykostěná stehna
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks hermelín
    • 4
      plátek anglická slanina
    • brambory (množství na 4 porce)
    • šalvěj
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na brambory a opět mírně posolíme. Plátky masa osolíme a hustě posypeme sušenou šalvějí. Naskládáme vedle sebe na brambory a cibuli. Hermelíny podélně rozkrojíme, každý na 2 stejná kolečka. Na každý plátek masa položíme řeznou stranou dolů kolečko hermelínu a nahoru dáme plátek slaniny. Podlijeme asi 1/2 dcl vody a pečeme na 200 °C cca 1 hodinu.
2
Podáváme se zeleninovým salátem.
3
Místo šalvěje můžeme použít tymián, rozmarýn, oregáno nebo jiné bylinky, které máme rádi. Nejlepší je však použít pouze jeden druh bylinek - nekombinovat je.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený kapr na šalvěji

Dušený kapr na šalvěji

Drůbeží řízky se šalvějí

Drůbeží řízky se šalvějí

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dzudy
    dzudy | 7. 1. 2011 12:04

    Zkoušela jsem s kuřecími řízky a moc nám chutnalo, dávám jedničku :-)

  • Alena Tesařová | 7. 8. 2008 11:07

    Vynikající a jak jednoduché. Brambory jsem dala pod králíka až v polovině pečení (stehna jsem neměla vykostěná) a hermelín jen na závěr, aby se moc nerozpustil. Chuťově velká jednička.

  • Zdenka Korábová | 12. 5. 2008 12:04

    Zdeno, díky, krásně jste popsala svůj recept a já už bez obav v sobotu do králíka pustím :-)))

  • Zdena z JM | 12. 5. 2008 10:51

    Paní Zdenko, mohu se podělit já o svoji zkušenost?Králíka pečeme zakrytého. Možná by stačilo 3/4 hodiny. Záleží na troubě. Já to peču hodinu a možná i o nějakou tu minutu déle. Půl deci vody stačí bohatě, všechny ingredience pustí dost šťávy. Brambory jsou samozřejmě mírně rozvařené, tak jako vždy, když pečete brambory a maso v jednom pekáči. Cibule s bramborama a sosem vytvoří výbornou směs. Hermelín se krásně rozteče po mase a slanina na povrchu bude krásně opečená a křupavá. Věřte, že tento recept je několikrát vyzkoušený a řekla bych, že se na něm nedá nic pokazit.

  • Zdenka Korábová | 12. 5. 2008 09:59

    Taky bych to ráda vyzkoušela, ale co ty brambory a hermelín - a hodinu? hodinu, to mi připadá velmi dlouho a ještě pečeme odkryté, nebo přikryté ? v obou případech je půl deci velmi málo vody. Až to Jarko, vyzkoušejte a podělte se prosím o zkušenost.

  • Jarka O. | 12. 5. 2008 07:25

    Tak já to prubnu s tou čerstvou šalvějí, začíná rašit. Tymián a rozmarýn dávám na králíka i kuře běžně, šalvěj dávám ke směsi bylinek na grilování. Tak teď už jen toho králíka :-))

  • Zdena z JM | 12. 5. 2008 07:14

    Zkoušela jsem to s čerstvou petrželkou, ale chuť mi nepřišla tak výrazná, proto jsem ji ani neuváděla. Na ostatní čerstvé bylinky se teprve chystám. Myslím si, že se s nimi nic nepokazí.

  • Jarka O. | 11. 5. 2008 21:06

    Paní Zdeno, recept vypadá velmi chutně. Mám ale dotaz: zkoušela jste to i s čerstvými bylinkami? Nastala jejich doba, proto se ptám, byl by to jednoduchý oběd na chalupě:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Hermelín Králičí maso Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Zavařování hub

Zavařování hub

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

177
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
90
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
80
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
64
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
61
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Králík na šalvěji s hermelínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact