• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Králík na šalvěji s hermelínem
Napište svůj komentář k receptu

Králík na šalvěji s hermelínem

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na šalvěji s hermelínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králičí maso vykostěná stehna
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks hermelín
    • 4
      plátek anglická slanina
    • brambory (množství na 4 porce)
    • šalvěj
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na brambory a opět mírně posolíme. Plátky masa osolíme a hustě posypeme sušenou šalvějí. Naskládáme vedle sebe na brambory a cibuli. Hermelíny podélně rozkrojíme, každý na 2 stejná kolečka. Na každý plátek masa položíme řeznou stranou dolů kolečko hermelínu a nahoru dáme plátek slaniny. Podlijeme asi 1/2 dcl vody a pečeme na 200 °C cca 1 hodinu.
2
Podáváme se zeleninovým salátem.
3
Místo šalvěje můžeme použít tymián, rozmarýn, oregáno nebo jiné bylinky, které máme rádi. Nejlepší je však použít pouze jeden druh bylinek - nekombinovat je.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený kapr na šalvěji

Dušený kapr na šalvěji

Drůbeží řízky se šalvějí

Drůbeží řízky se šalvějí

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dzudy
    dzudy | 7. 1. 2011 12:04

    Zkoušela jsem s kuřecími řízky a moc nám chutnalo, dávám jedničku :-)

  • Alena Tesařová | 7. 8. 2008 11:07

    Vynikající a jak jednoduché. Brambory jsem dala pod králíka až v polovině pečení (stehna jsem neměla vykostěná) a hermelín jen na závěr, aby se moc nerozpustil. Chuťově velká jednička.

  • Zdenka Korábová | 12. 5. 2008 12:04

    Zdeno, díky, krásně jste popsala svůj recept a já už bez obav v sobotu do králíka pustím :-)))

  • Zdena z JM | 12. 5. 2008 10:51

    Paní Zdenko, mohu se podělit já o svoji zkušenost?Králíka pečeme zakrytého. Možná by stačilo 3/4 hodiny. Záleží na troubě. Já to peču hodinu a možná i o nějakou tu minutu déle. Půl deci vody stačí bohatě, všechny ingredience pustí dost šťávy. Brambory jsou samozřejmě mírně rozvařené, tak jako vždy, když pečete brambory a maso v jednom pekáči. Cibule s bramborama a sosem vytvoří výbornou směs. Hermelín se krásně rozteče po mase a slanina na povrchu bude krásně opečená a křupavá. Věřte, že tento recept je několikrát vyzkoušený a řekla bych, že se na něm nedá nic pokazit.

  • Zdenka Korábová | 12. 5. 2008 09:59

    Taky bych to ráda vyzkoušela, ale co ty brambory a hermelín - a hodinu? hodinu, to mi připadá velmi dlouho a ještě pečeme odkryté, nebo přikryté ? v obou případech je půl deci velmi málo vody. Až to Jarko, vyzkoušejte a podělte se prosím o zkušenost.

  • Jarka O. | 12. 5. 2008 07:25

    Tak já to prubnu s tou čerstvou šalvějí, začíná rašit. Tymián a rozmarýn dávám na králíka i kuře běžně, šalvěj dávám ke směsi bylinek na grilování. Tak teď už jen toho králíka :-))

  • Zdena z JM | 12. 5. 2008 07:14

    Zkoušela jsem to s čerstvou petrželkou, ale chuť mi nepřišla tak výrazná, proto jsem ji ani neuváděla. Na ostatní čerstvé bylinky se teprve chystám. Myslím si, že se s nimi nic nepokazí.

  • Jarka O. | 11. 5. 2008 21:06

    Paní Zdeno, recept vypadá velmi chutně. Mám ale dotaz: zkoušela jste to i s čerstvými bylinkami? Nastala jejich doba, proto se ptám, byl by to jednoduchý oběd na chalupě:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Hermelín Králičí maso Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
28
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Králík na šalvěji s hermelínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact