ks
králík
vcelku s droby - můžeme doplnit o 100g kuřecích srdíček a 100g kuřecích jater
250
g
uzená slanina
špek
sůl
kmín
celý
tymián
Postup přípravy receptu
1
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř tak z venku. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, a smícháme s sádlem z králíka a droby, a vše promícháme s tymiánem. Směsí pak naplníme králíka, a dutinu dobře zašpejlíme-nejlépe bambusovou špejlí. Králíka pak položíme na rošt nad mírně až středně žhavé uhlí nejprve břichem dolu, pak otočíme (asi 10 min.). Zakryjeme silným alobalem, a zvolna grilujeme cca 1,5 hod. za občasného obracení (po cca 20 min.).