• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na petrželi
Napište svůj komentář k receptu

Králík na petrželi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na petrželi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 3
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • 1
      hrst rozmarýn lístky
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      dl víno

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla. Vše posypeme lístky rozmarýnu a tymiánu a podlijeme vínem.
2
Pekáč přiklopíme a pečeme při 200 stupních asi hodinu(popřípadě podléváme). Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená karotka na másle s petrželí

Dušená karotka na másle s petrželí

Chlebíček s petrželí

Chlebíček s petrželí

Vepřové maso s petrželí

Vepřové maso s petrželí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 18. 1. 2015 17:57

    Králík zůstal šťavnatý a chuť měl přímo božskou, důkaz toho, že se králík nemusí bezpodmínečně péct s bůčkem nebo slaninou, aby nebyl houževnatý. Vřele doporučuji!

  • S.Povolná | 28. 5. 2012 14:00

    Byl to výborný oběd a napříště udělám králíka stejně tak,děkuji.

  • Maruška | 29. 4. 2011 14:23

    moc dobré, druhý den ještě lepší ;-) :-)

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2011 11:59

    Králíka jsem pekla v neděli. Je opravdu výborný. Nakonec jsem všechnu vzniklou směsku pod králíkem rozmixovala. Po rozležení je to přímo skvostné. Mohla bych mít i jen tak s chlebem. Petržele (3) jsem měla na 2 stehna a 1 packu. Už se těším na zopakování. Díky za mňam recept. Zdravím. Ivana

  • DanielaHrabovska | 8. 10. 2010 10:45

    výborné

  • DanielaHrabovska | 8. 10. 2010 10:42

    Tento recept jsem zkoušla a moc jsme si pochutnali. Měla jsem z té petržele obavy, ale bylo to výborné - dávám 1

  • Zdena z JM | 9. 4. 2010 09:52

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Brambory asi nakrájím na kolečka a upeču spolu s králíkem v jednom pekáči.Ten špenát by taky nebyl špatný,ale zatím na zahrádce teprve leze a mražený se mi nechce kupovat.Takže se špenátkem příště.Po víkendu ohodnotím.

  • Miroslava Severová | 10. 3. 2010 10:54

    Mňam,mňam králíčí maso můžeme na všechny způsoby. Jako přílohu bych k tomu ještě udělala špenát. Jinak hodnotím bodíkem!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Králík Máslo Petržel Rozmarýn Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Bramborové housky

Bramborové housky

Celer z trouby

Celer z trouby

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
Králík na smetaně
Králík na smetaně
Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
  • Recepty.cz
  • Králík na petrželi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact