• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík na petrželi
Napište svůj komentář k receptu

Králík na petrželi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na petrželi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 3
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • 1
      hrst rozmarýn lístky
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      dl víno

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla. Vše posypeme lístky rozmarýnu a tymiánu a podlijeme vínem.
2
Pekáč přiklopíme a pečeme při 200 stupních asi hodinu(popřípadě podléváme). Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená karotka na másle s petrželí

Dušená karotka na másle s petrželí

Chlebíček s petrželí

Chlebíček s petrželí

Vepřové maso s petrželí

Vepřové maso s petrželí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 18. 1. 2015 17:57

    Králík zůstal šťavnatý a chuť měl přímo božskou, důkaz toho, že se králík nemusí bezpodmínečně péct s bůčkem nebo slaninou, aby nebyl houževnatý. Vřele doporučuji!

  • S.Povolná | 28. 5. 2012 14:00

    Byl to výborný oběd a napříště udělám králíka stejně tak,děkuji.

  • Maruška | 29. 4. 2011 14:23

    moc dobré, druhý den ještě lepší ;-) :-)

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2011 11:59

    Králíka jsem pekla v neděli. Je opravdu výborný. Nakonec jsem všechnu vzniklou směsku pod králíkem rozmixovala. Po rozležení je to přímo skvostné. Mohla bych mít i jen tak s chlebem. Petržele (3) jsem měla na 2 stehna a 1 packu. Už se těším na zopakování. Díky za mňam recept. Zdravím. Ivana

  • DanielaHrabovska | 8. 10. 2010 10:45

    výborné

  • DanielaHrabovska | 8. 10. 2010 10:42

    Tento recept jsem zkoušla a moc jsme si pochutnali. Měla jsem z té petržele obavy, ale bylo to výborné - dávám 1

  • Zdena z JM | 9. 4. 2010 09:52

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Brambory asi nakrájím na kolečka a upeču spolu s králíkem v jednom pekáči.Ten špenát by taky nebyl špatný,ale zatím na zahrádce teprve leze a mražený se mi nechce kupovat.Takže se špenátkem příště.Po víkendu ohodnotím.

  • Miroslava Severová | 10. 3. 2010 10:54

    Mňam,mňam králíčí maso můžeme na všechny způsoby. Jako přílohu bych k tomu ještě udělala špenát. Jinak hodnotím bodíkem!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Králík Máslo Petržel Rozmarýn Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
24
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
23
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
20
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
Králík na smetaně
Králík na smetaně
Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
  • Recepty.cz
  • Králík na petrželi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact