• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na petrželi
Napište svůj komentář k receptu

Králík na petrželi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na petrželi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 3
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • 1
      hrst rozmarýn lístky
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      dl víno

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla. Vše posypeme lístky rozmarýnu a tymiánu a podlijeme vínem.
2
Pekáč přiklopíme a pečeme při 200 stupních asi hodinu(popřípadě podléváme). Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená karotka na másle s petrželí

Dušená karotka na másle s petrželí

Chlebíček s petrželí

Chlebíček s petrželí

Vepřové maso s petrželí

Vepřové maso s petrželí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 18. 1. 2015 17:57

    Králík zůstal šťavnatý a chuť měl přímo božskou, důkaz toho, že se králík nemusí bezpodmínečně péct s bůčkem nebo slaninou, aby nebyl houževnatý. Vřele doporučuji!

  • S.Povolná | 28. 5. 2012 14:00

    Byl to výborný oběd a napříště udělám králíka stejně tak,děkuji.

  • Maruška | 29. 4. 2011 14:23

    moc dobré, druhý den ještě lepší ;-) :-)

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2011 11:59

    Králíka jsem pekla v neděli. Je opravdu výborný. Nakonec jsem všechnu vzniklou směsku pod králíkem rozmixovala. Po rozležení je to přímo skvostné. Mohla bych mít i jen tak s chlebem. Petržele (3) jsem měla na 2 stehna a 1 packu. Už se těším na zopakování. Díky za mňam recept. Zdravím. Ivana

  • DanielaHrabovska | 8. 10. 2010 10:45

    výborné

  • DanielaHrabovska | 8. 10. 2010 10:42

    Tento recept jsem zkoušla a moc jsme si pochutnali. Měla jsem z té petržele obavy, ale bylo to výborné - dávám 1

  • Zdena z JM | 9. 4. 2010 09:52

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Brambory asi nakrájím na kolečka a upeču spolu s králíkem v jednom pekáči.Ten špenát by taky nebyl špatný,ale zatím na zahrádce teprve leze a mražený se mi nechce kupovat.Takže se špenátkem příště.Po víkendu ohodnotím.

  • Miroslava Severová | 10. 3. 2010 10:54

    Mňam,mňam králíčí maso můžeme na všechny způsoby. Jako přílohu bych k tomu ještě udělala špenát. Jinak hodnotím bodíkem!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Králík Máslo Petržel Rozmarýn Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

228
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
49
Jahodové mojito
Jahodové mojito
46
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s…
29
Segedínský guláš
Segedínský guláš
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
Králík na smetaně
Králík na smetaně
Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
  • Recepty.cz
  • Králík na petrželi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact