• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na pepři
Napište svůj komentář k receptu

Králík na pepři

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na pepři
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • sádlo nebo olej
    • 150
      g chlebová kůrka
    • 1
      balíček pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo, pepř a ještě chvili smahneme.
2
Zalijeme vodou a dusíme až do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
3
Měkké porce masa vyndáme, šťávu zahustíme moukou (nebo nemusíme, když budeme podávat s rýží, nemusí být tolik omáčky) a přecedíme, abychom se zbavili pepřových kuliček. Nakonec maso vrátíme do omáčky.
4
To množství pepře můžeme dát bez obav, šťáva vůbec nepálí a má dobrou výraznou chuť.
5
Příloha: nejlepší jsou houskové nebo bramborové knedlíky, může být i rýže
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 4. 5. 2007 06:59

    Šárko, já dávám skoro celé máslo. V neděli jsem jej dělala znovu, tentokrát ze dvou králíků a dala jsem celé máslo , nedávám tolik vody, poprvé jsem jí měla moc a bylo zbytečně moc té omáčky. Já tu mrkev vždycky nekonec trochu pošťouchám, dělám k tomu teď houskový knedlík a nemá to chybu !! Píšu to i v komentáři u receptu.Je to opravdu velká pochoutka! Fakt vyzkoušej, my se můžeme po tomto králíčku utlouct. Na pepři je ovšem taky moc dobrý. Vyzkoušej podblanickýho a dej vědět !!

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 10:34

    Vidíš Jani,ta adžika by tam asi bodla,nebylo by to možná až tak "chlebové".Zkusím příště méně chleba ale ten pepř tam byl bezva.Perfektní chuť masa.Toho Podblanického jsem si vytiskla a příště zkusím.Ještě jsem ho nevařila.Dáváš taky celé máslo? Zdá se mi to hodně.

  • Jana z VM | 3. 5. 2007 09:47

    Šárko, omlouvám se, že jsem neodpověděla na dotazy. Kůrky dávám jaké zrovna mám, ale ne tvrdé. Omáčku někdy dochucuji dalším kořením - jenom mírně, třeba podravkou, špetkou adžiky. Tohoto králíka dělám na kastrolu na sporáku. Šárko, vyzkoušela jsi už recept "Podblanický králík? Je prostě vynikající! Já jej dělám dost často. Jsem ráda, že zkoušíš moje recepty !

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 06:14

    Tak jsem o víkendu uvařila , dodržela jsem přesně ingredience,sádlo nahradila olejem.Už jsem šťávu nezahušťovala. Podávala jsem s domácím bramborovým knedlíkem.Maso mělo opravdu vynikající chuť,ale omáčka našim nechutnala.Snědli sice,ale bylo vidět,že jen aby mi nekazili radost.Mami , ta omáčka je nějaká divná.Myslím si , že chlebovou chuť každý nemusí.Tak jsem na neděli udělala k masu svíčkovou - místo vývaru z masa jsem si pomohla bujónem a byli spokojeni.Každý má jinou chuť , co naplat.I tak dávám za jedna , za výbornou chuť masa.

  • Šárka Tkáčová | 27. 4. 2007 09:11

    Jani , manžel včera klepl králíka , vyzkouším o víkendu přesně podle receptu a napíšu.Dodržím množství pepře i chlebových kůrek,sádlo zaměním za ten olej. Vařit budu již dnes a nechám rozležet. Kůrky chleba dáváš čerstvé nebo suché? Kolik cibule?A děláš v papíňáku nebo v pekáči v troubě nebo v kastrolu na sporáku ? Díky.Tvé recepty mám ráda.

  • Renata Kocháňová | 27. 4. 2007 08:56

    Dovolte,abybych se připojila ke zmínce o chlebu.Není důvod ke strachu z jeho použití.Chleba se přece přidává i do guláše a bez něj to není ono.Chleba dodá jídlu jedinečnou chuť,kterou nedá žádné koření.A králík nemusí být ani naložený předem v koření a použitím chleba ztrácí zvláštní chuť,která někomu není příjemná,a proto králíka odmítá.

  • Drahomíra Matusinská | 9. 4. 2007 17:59

    Já delám králika stejne jenom korení uvarím zvlást v trose vody v hrnecku a potom ho scedím do omácky je to mnohem jednodusí a rychlejsí

  • Anonym | 30. 3. 2007 16:45

    1

  • Irena | 28. 3. 2007 08:42

    Na koření je vynikající nerezové vajíčko na čaj. Do toho uzavřete všchno koření, zavěsíte do hrnce nebo kastrolu a po uvaření vyjmete, vypláchnete.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2007 19:12

    Moc díky za to podrobné vysvětlení. Ivana

  • Jaroslava Oumarová | 26. 3. 2007 18:03

    Ivano, gázu jsem používala dříve, ustřihla jsem pruh normálního klasického obinadla, propláchla ve vodě, zabalila koření a zavázala nití. Už několik let ale používám jeden sepraný látkový kapesník, je pěkně obroubený, po použití ho vyvařím a je připraven k novému použití :-)) Pokud Vám to připadá ne úplně vhodné, kupte si to nerez čajítko, v průběhu let se to vyplatí...Plastové není vhodné, je z něho ten plast po zahřátí cítit. A z jiného kovu, např. hliníku, bych to taky neriskovala.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2007 16:45

    Paní Jaroslavo, díky za radu. Asi se zeptám hloupě, tou gázou je třeba myšlen fáč, co se prodává v lékárně? To ho mám nejdřív vyprat, aby nebyl cítit dezinfekcí? Nebudou se z něj uvolňovat "chloupky". I.

  • Míla Velichová | 26. 3. 2007 11:31

    Tak jsem to včera prubla,povedlo se a všem moc chutnalo,dík za nový recept určitě ho budu vařit častěji

  • Jaroslava Oumarová | 25. 3. 2007 20:03

    Ivano, ano, já tento postup používám i u jiných omáček s kořením. Zavážu do kousku plátma nebo do gázy. Někdo používá nerezové čajítko ( takové to vajíčko ).

  • Ivana Samcová | 25. 3. 2007 15:34

    Chuťově je to dobré, jen to vybírání pepře, to mi dalo. Přecedila jsem omáčku a zůstala mi na cedníku hustá směs i s pepřem. Musela jsem vybírat pepř lžičkou, abych mohla zbytek vrátit do omáčky. Ten pepř tam musí být nasypaný nebo bych ho mohla dát v nějakém pytlíčku? Četla jsem, že když nechci mít problémy s vyndáváním koření, můžu používat gázový sáček. Je to možné? Díky za radu. Ivana

  • Anonym | 23. 3. 2007 06:06

    Králíka mám ráda, nejlépe zadní hnáty na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Nalámat do oleje/sádla/másla 15 dkg chlebových kůrek a očekávat, že mi to bude chutnat, to by chtělo velkou dávku důvěřivosti

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:38

    Kateřina je odvaz, když dělala úplně jinou omáčku. Mně dopadla omáčka vždycky dobře, recept mám léta vyzkoušený a není na něm nic, co by kuchařka nezvládla. Nevidím v tom žádný odvaz.

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:34

    Pepo, králík je výborný i pečený s kačenou. A v tomto receptu určitě taky. Vyzkouším.

  • Pepa z Brna | 21. 3. 2007 08:20

    Dobré je k tomu přidat kousky naporcované kačeny

  • Anonym | 21. 3. 2007 07:44

    Kateřino, jste odvaz, do tohohle bych se nikdy nepustila.

  • Jana z VM | 1. 6. 2005 09:07

    Kateřino, nevím, proč Vám v hrnci zůstalo tolik omastku s "krupicí" ? Tento recept dělávám dost často, ale nikdy jsem neměla problém. Jestli jste nedala toho oleje příliš. Já používám jenom sádlo a to mě nikdy nezklamalo.Pepře se musí dát tolik, kolik je v receptu, jinak nebude vůbec cítit. :o)

  • Kateřina Štětkářová | 31. 5. 2005 22:56

    Tak jsem to dnes zkusila. Musím říct, že maso bylo za hodinu krásně měkké a chutné. Králík bývá obyčejně suchý, ale v tomto případě to rozhodně říci nemůžu. Musím ovšem podotknout, že ta omáčka se moc nepovedla. Možná jsem neodhadla množství oleje, ale v závěru, když jsem maso dala bokem, zůstalo mi v hrnci něco, co připomínalo krupici v oleji, hnědé konzistence. Pepř jsem téměř necítila (asi jsem ho tam dala málo). Musela jsem to dochutit po své - přidala jsem do toho mláko, sekanou bazalku a hotovou jíšku. Mastné to zůstalo stále, ale manžel si to velmi pochvaloval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chlebová kůrka Cibule Králík Máslo Pepř celý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

149
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
68
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
68
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
56
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Lucie Vondráčková má pech: Vypekla ji televize! I Vilma Cibulková

Lucie Vondráčková má pech: Vypekla ji televize! I Vilma Cibulková

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Králík na pepři
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact