• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na pepři
Napište svůj komentář k receptu

Králík na pepři

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na pepři
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • sádlo nebo olej
    • 150
      g chlebová kůrka
    • 1
      balíček pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo, pepř a ještě chvili smahneme.
2
Zalijeme vodou a dusíme až do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
3
Měkké porce masa vyndáme, šťávu zahustíme moukou (nebo nemusíme, když budeme podávat s rýží, nemusí být tolik omáčky) a přecedíme, abychom se zbavili pepřových kuliček. Nakonec maso vrátíme do omáčky.
4
To množství pepře můžeme dát bez obav, šťáva vůbec nepálí a má dobrou výraznou chuť.
5
Příloha: nejlepší jsou houskové nebo bramborové knedlíky, může být i rýže
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 4. 5. 2007 06:59

    Šárko, já dávám skoro celé máslo. V neděli jsem jej dělala znovu, tentokrát ze dvou králíků a dala jsem celé máslo , nedávám tolik vody, poprvé jsem jí měla moc a bylo zbytečně moc té omáčky. Já tu mrkev vždycky nekonec trochu pošťouchám, dělám k tomu teď houskový knedlík a nemá to chybu !! Píšu to i v komentáři u receptu.Je to opravdu velká pochoutka! Fakt vyzkoušej, my se můžeme po tomto králíčku utlouct. Na pepři je ovšem taky moc dobrý. Vyzkoušej podblanickýho a dej vědět !!

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 10:34

    Vidíš Jani,ta adžika by tam asi bodla,nebylo by to možná až tak "chlebové".Zkusím příště méně chleba ale ten pepř tam byl bezva.Perfektní chuť masa.Toho Podblanického jsem si vytiskla a příště zkusím.Ještě jsem ho nevařila.Dáváš taky celé máslo? Zdá se mi to hodně.

  • Jana z VM | 3. 5. 2007 09:47

    Šárko, omlouvám se, že jsem neodpověděla na dotazy. Kůrky dávám jaké zrovna mám, ale ne tvrdé. Omáčku někdy dochucuji dalším kořením - jenom mírně, třeba podravkou, špetkou adžiky. Tohoto králíka dělám na kastrolu na sporáku. Šárko, vyzkoušela jsi už recept "Podblanický králík? Je prostě vynikající! Já jej dělám dost často. Jsem ráda, že zkoušíš moje recepty !

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 06:14

    Tak jsem o víkendu uvařila , dodržela jsem přesně ingredience,sádlo nahradila olejem.Už jsem šťávu nezahušťovala. Podávala jsem s domácím bramborovým knedlíkem.Maso mělo opravdu vynikající chuť,ale omáčka našim nechutnala.Snědli sice,ale bylo vidět,že jen aby mi nekazili radost.Mami , ta omáčka je nějaká divná.Myslím si , že chlebovou chuť každý nemusí.Tak jsem na neděli udělala k masu svíčkovou - místo vývaru z masa jsem si pomohla bujónem a byli spokojeni.Každý má jinou chuť , co naplat.I tak dávám za jedna , za výbornou chuť masa.

  • Šárka Tkáčová | 27. 4. 2007 09:11

    Jani , manžel včera klepl králíka , vyzkouším o víkendu přesně podle receptu a napíšu.Dodržím množství pepře i chlebových kůrek,sádlo zaměním za ten olej. Vařit budu již dnes a nechám rozležet. Kůrky chleba dáváš čerstvé nebo suché? Kolik cibule?A děláš v papíňáku nebo v pekáči v troubě nebo v kastrolu na sporáku ? Díky.Tvé recepty mám ráda.

  • Renata Kocháňová | 27. 4. 2007 08:56

    Dovolte,abybych se připojila ke zmínce o chlebu.Není důvod ke strachu z jeho použití.Chleba se přece přidává i do guláše a bez něj to není ono.Chleba dodá jídlu jedinečnou chuť,kterou nedá žádné koření.A králík nemusí být ani naložený předem v koření a použitím chleba ztrácí zvláštní chuť,která někomu není příjemná,a proto králíka odmítá.

  • Drahomíra Matusinská | 9. 4. 2007 17:59

    Já delám králika stejne jenom korení uvarím zvlást v trose vody v hrnecku a potom ho scedím do omácky je to mnohem jednodusí a rychlejsí

  • Anonym | 30. 3. 2007 16:45

    1

  • Irena | 28. 3. 2007 08:42

    Na koření je vynikající nerezové vajíčko na čaj. Do toho uzavřete všchno koření, zavěsíte do hrnce nebo kastrolu a po uvaření vyjmete, vypláchnete.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2007 19:12

    Moc díky za to podrobné vysvětlení. Ivana

  • Jaroslava Oumarová | 26. 3. 2007 18:03

    Ivano, gázu jsem používala dříve, ustřihla jsem pruh normálního klasického obinadla, propláchla ve vodě, zabalila koření a zavázala nití. Už několik let ale používám jeden sepraný látkový kapesník, je pěkně obroubený, po použití ho vyvařím a je připraven k novému použití :-)) Pokud Vám to připadá ne úplně vhodné, kupte si to nerez čajítko, v průběhu let se to vyplatí...Plastové není vhodné, je z něho ten plast po zahřátí cítit. A z jiného kovu, např. hliníku, bych to taky neriskovala.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2007 16:45

    Paní Jaroslavo, díky za radu. Asi se zeptám hloupě, tou gázou je třeba myšlen fáč, co se prodává v lékárně? To ho mám nejdřív vyprat, aby nebyl cítit dezinfekcí? Nebudou se z něj uvolňovat "chloupky". I.

  • Míla Velichová | 26. 3. 2007 11:31

    Tak jsem to včera prubla,povedlo se a všem moc chutnalo,dík za nový recept určitě ho budu vařit častěji

  • Jaroslava Oumarová | 25. 3. 2007 20:03

    Ivano, ano, já tento postup používám i u jiných omáček s kořením. Zavážu do kousku plátma nebo do gázy. Někdo používá nerezové čajítko ( takové to vajíčko ).

  • Ivana Samcová | 25. 3. 2007 15:34

    Chuťově je to dobré, jen to vybírání pepře, to mi dalo. Přecedila jsem omáčku a zůstala mi na cedníku hustá směs i s pepřem. Musela jsem vybírat pepř lžičkou, abych mohla zbytek vrátit do omáčky. Ten pepř tam musí být nasypaný nebo bych ho mohla dát v nějakém pytlíčku? Četla jsem, že když nechci mít problémy s vyndáváním koření, můžu používat gázový sáček. Je to možné? Díky za radu. Ivana

  • Anonym | 23. 3. 2007 06:06

    Králíka mám ráda, nejlépe zadní hnáty na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Nalámat do oleje/sádla/másla 15 dkg chlebových kůrek a očekávat, že mi to bude chutnat, to by chtělo velkou dávku důvěřivosti

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:38

    Kateřina je odvaz, když dělala úplně jinou omáčku. Mně dopadla omáčka vždycky dobře, recept mám léta vyzkoušený a není na něm nic, co by kuchařka nezvládla. Nevidím v tom žádný odvaz.

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:34

    Pepo, králík je výborný i pečený s kačenou. A v tomto receptu určitě taky. Vyzkouším.

  • Pepa z Brna | 21. 3. 2007 08:20

    Dobré je k tomu přidat kousky naporcované kačeny

  • Anonym | 21. 3. 2007 07:44

    Kateřino, jste odvaz, do tohohle bych se nikdy nepustila.

  • Jana z VM | 1. 6. 2005 09:07

    Kateřino, nevím, proč Vám v hrnci zůstalo tolik omastku s "krupicí" ? Tento recept dělávám dost často, ale nikdy jsem neměla problém. Jestli jste nedala toho oleje příliš. Já používám jenom sádlo a to mě nikdy nezklamalo.Pepře se musí dát tolik, kolik je v receptu, jinak nebude vůbec cítit. :o)

  • Kateřina Štětkářová | 31. 5. 2005 22:56

    Tak jsem to dnes zkusila. Musím říct, že maso bylo za hodinu krásně měkké a chutné. Králík bývá obyčejně suchý, ale v tomto případě to rozhodně říci nemůžu. Musím ovšem podotknout, že ta omáčka se moc nepovedla. Možná jsem neodhadla množství oleje, ale v závěru, když jsem maso dala bokem, zůstalo mi v hrnci něco, co připomínalo krupici v oleji, hnědé konzistence. Pepř jsem téměř necítila (asi jsem ho tam dala málo). Musela jsem to dochutit po své - přidala jsem do toho mláko, sekanou bazalku a hotovou jíšku. Mastné to zůstalo stále, ale manžel si to velmi pochvaloval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chlebová kůrka Cibule Králík Máslo Pepř celý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Andělská očka

Andělská očka

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

68
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Císařský trhanec
Císařský trhanec
52
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
36
Ztracené kuře
Ztracené kuře
36
Bramborový ježek
Bramborový ježek

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Králík na pepři
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact