• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na pepři
Napište svůj komentář k receptu

Králík na pepři

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na pepři
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • sádlo nebo olej
    • 150
      g chlebová kůrka
    • 1
      balíček pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo, pepř a ještě chvili smahneme.
2
Zalijeme vodou a dusíme až do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
3
Měkké porce masa vyndáme, šťávu zahustíme moukou (nebo nemusíme, když budeme podávat s rýží, nemusí být tolik omáčky) a přecedíme, abychom se zbavili pepřových kuliček. Nakonec maso vrátíme do omáčky.
4
To množství pepře můžeme dát bez obav, šťáva vůbec nepálí a má dobrou výraznou chuť.
5
Příloha: nejlepší jsou houskové nebo bramborové knedlíky, může být i rýže
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 4. 5. 2007 06:59

    Šárko, já dávám skoro celé máslo. V neděli jsem jej dělala znovu, tentokrát ze dvou králíků a dala jsem celé máslo , nedávám tolik vody, poprvé jsem jí měla moc a bylo zbytečně moc té omáčky. Já tu mrkev vždycky nekonec trochu pošťouchám, dělám k tomu teď houskový knedlík a nemá to chybu !! Píšu to i v komentáři u receptu.Je to opravdu velká pochoutka! Fakt vyzkoušej, my se můžeme po tomto králíčku utlouct. Na pepři je ovšem taky moc dobrý. Vyzkoušej podblanickýho a dej vědět !!

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 10:34

    Vidíš Jani,ta adžika by tam asi bodla,nebylo by to možná až tak "chlebové".Zkusím příště méně chleba ale ten pepř tam byl bezva.Perfektní chuť masa.Toho Podblanického jsem si vytiskla a příště zkusím.Ještě jsem ho nevařila.Dáváš taky celé máslo? Zdá se mi to hodně.

  • Jana z VM | 3. 5. 2007 09:47

    Šárko, omlouvám se, že jsem neodpověděla na dotazy. Kůrky dávám jaké zrovna mám, ale ne tvrdé. Omáčku někdy dochucuji dalším kořením - jenom mírně, třeba podravkou, špetkou adžiky. Tohoto králíka dělám na kastrolu na sporáku. Šárko, vyzkoušela jsi už recept "Podblanický králík? Je prostě vynikající! Já jej dělám dost často. Jsem ráda, že zkoušíš moje recepty !

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 06:14

    Tak jsem o víkendu uvařila , dodržela jsem přesně ingredience,sádlo nahradila olejem.Už jsem šťávu nezahušťovala. Podávala jsem s domácím bramborovým knedlíkem.Maso mělo opravdu vynikající chuť,ale omáčka našim nechutnala.Snědli sice,ale bylo vidět,že jen aby mi nekazili radost.Mami , ta omáčka je nějaká divná.Myslím si , že chlebovou chuť každý nemusí.Tak jsem na neděli udělala k masu svíčkovou - místo vývaru z masa jsem si pomohla bujónem a byli spokojeni.Každý má jinou chuť , co naplat.I tak dávám za jedna , za výbornou chuť masa.

  • Šárka Tkáčová | 27. 4. 2007 09:11

    Jani , manžel včera klepl králíka , vyzkouším o víkendu přesně podle receptu a napíšu.Dodržím množství pepře i chlebových kůrek,sádlo zaměním za ten olej. Vařit budu již dnes a nechám rozležet. Kůrky chleba dáváš čerstvé nebo suché? Kolik cibule?A děláš v papíňáku nebo v pekáči v troubě nebo v kastrolu na sporáku ? Díky.Tvé recepty mám ráda.

  • Renata Kocháňová | 27. 4. 2007 08:56

    Dovolte,abybych se připojila ke zmínce o chlebu.Není důvod ke strachu z jeho použití.Chleba se přece přidává i do guláše a bez něj to není ono.Chleba dodá jídlu jedinečnou chuť,kterou nedá žádné koření.A králík nemusí být ani naložený předem v koření a použitím chleba ztrácí zvláštní chuť,která někomu není příjemná,a proto králíka odmítá.

  • Drahomíra Matusinská | 9. 4. 2007 17:59

    Já delám králika stejne jenom korení uvarím zvlást v trose vody v hrnecku a potom ho scedím do omácky je to mnohem jednodusí a rychlejsí

  • Anonym | 30. 3. 2007 16:45

    1

  • Irena | 28. 3. 2007 08:42

    Na koření je vynikající nerezové vajíčko na čaj. Do toho uzavřete všchno koření, zavěsíte do hrnce nebo kastrolu a po uvaření vyjmete, vypláchnete.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2007 19:12

    Moc díky za to podrobné vysvětlení. Ivana

  • Jaroslava Oumarová | 26. 3. 2007 18:03

    Ivano, gázu jsem používala dříve, ustřihla jsem pruh normálního klasického obinadla, propláchla ve vodě, zabalila koření a zavázala nití. Už několik let ale používám jeden sepraný látkový kapesník, je pěkně obroubený, po použití ho vyvařím a je připraven k novému použití :-)) Pokud Vám to připadá ne úplně vhodné, kupte si to nerez čajítko, v průběhu let se to vyplatí...Plastové není vhodné, je z něho ten plast po zahřátí cítit. A z jiného kovu, např. hliníku, bych to taky neriskovala.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2007 16:45

    Paní Jaroslavo, díky za radu. Asi se zeptám hloupě, tou gázou je třeba myšlen fáč, co se prodává v lékárně? To ho mám nejdřív vyprat, aby nebyl cítit dezinfekcí? Nebudou se z něj uvolňovat "chloupky". I.

  • Míla Velichová | 26. 3. 2007 11:31

    Tak jsem to včera prubla,povedlo se a všem moc chutnalo,dík za nový recept určitě ho budu vařit častěji

  • Jaroslava Oumarová | 25. 3. 2007 20:03

    Ivano, ano, já tento postup používám i u jiných omáček s kořením. Zavážu do kousku plátma nebo do gázy. Někdo používá nerezové čajítko ( takové to vajíčko ).

  • Ivana Samcová | 25. 3. 2007 15:34

    Chuťově je to dobré, jen to vybírání pepře, to mi dalo. Přecedila jsem omáčku a zůstala mi na cedníku hustá směs i s pepřem. Musela jsem vybírat pepř lžičkou, abych mohla zbytek vrátit do omáčky. Ten pepř tam musí být nasypaný nebo bych ho mohla dát v nějakém pytlíčku? Četla jsem, že když nechci mít problémy s vyndáváním koření, můžu používat gázový sáček. Je to možné? Díky za radu. Ivana

  • Anonym | 23. 3. 2007 06:06

    Králíka mám ráda, nejlépe zadní hnáty na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Nalámat do oleje/sádla/másla 15 dkg chlebových kůrek a očekávat, že mi to bude chutnat, to by chtělo velkou dávku důvěřivosti

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:38

    Kateřina je odvaz, když dělala úplně jinou omáčku. Mně dopadla omáčka vždycky dobře, recept mám léta vyzkoušený a není na něm nic, co by kuchařka nezvládla. Nevidím v tom žádný odvaz.

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:34

    Pepo, králík je výborný i pečený s kačenou. A v tomto receptu určitě taky. Vyzkouším.

  • Pepa z Brna | 21. 3. 2007 08:20

    Dobré je k tomu přidat kousky naporcované kačeny

  • Anonym | 21. 3. 2007 07:44

    Kateřino, jste odvaz, do tohohle bych se nikdy nepustila.

  • Jana z VM | 1. 6. 2005 09:07

    Kateřino, nevím, proč Vám v hrnci zůstalo tolik omastku s "krupicí" ? Tento recept dělávám dost často, ale nikdy jsem neměla problém. Jestli jste nedala toho oleje příliš. Já používám jenom sádlo a to mě nikdy nezklamalo.Pepře se musí dát tolik, kolik je v receptu, jinak nebude vůbec cítit. :o)

  • Kateřina Štětkářová | 31. 5. 2005 22:56

    Tak jsem to dnes zkusila. Musím říct, že maso bylo za hodinu krásně měkké a chutné. Králík bývá obyčejně suchý, ale v tomto případě to rozhodně říci nemůžu. Musím ovšem podotknout, že ta omáčka se moc nepovedla. Možná jsem neodhadla množství oleje, ale v závěru, když jsem maso dala bokem, zůstalo mi v hrnci něco, co připomínalo krupici v oleji, hnědé konzistence. Pepř jsem téměř necítila (asi jsem ho tam dala málo). Musela jsem to dochutit po své - přidala jsem do toho mláko, sekanou bazalku a hotovou jíšku. Mastné to zůstalo stále, ale manžel si to velmi pochvaloval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chlebová kůrka Cibule Králík Máslo Pepř celý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

243
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
209
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rána pro Absolonovou po zisku ceny: Pohroma v divadle!

Rána pro Absolonovou po zisku ceny: Pohroma v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

  • Recepty.cz
  • Králík na pepři
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact