• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na paprice
Napište svůj komentář k receptu

Králík na paprice

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na paprice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králík
    • sůl
    • 100
      g slanina
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • kořenová zelenina (mrkev,celer,petržel)
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 4
      lžička červená paprika 3-4
    • 1
      stroužek česnek
    • 250
      ml šlehačka
    • 4
      lžíce hladká mouka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme sladkou paprikou a zprudka ze všech stran opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme utřený česnek a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, obereme. Šťávu zahustíme šlehačkou smíchanou s hladkou moukou a 10 minut povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a případně dochutíme.
2
Na talíři maso přeléváme omáčkou a podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýně na kari nebo na paprice

Dýně na kari nebo na paprice

Tresčí filety na paprice

Tresčí filety na paprice

Hemenex v paprice

Hemenex v paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 14. 10. 2016 15:00

    A gramatika je vaše silná stránka co ? :-[ :-[

  • Jarda | 29. 10. 2015 20:25

    Poprvé jsem dělal králika a moc se poved malé upravi ale moc super recept mužu jen doporučit :-\

  • Hanka | 31. 10. 2013 15:06

    Výborný. Děkuji za inspiraci :-) ! Dneska jsem k němu udělala knedlík. Manžel si večer pošmákne :-) .

  • poklipo | 1. 3. 2013 18:47

    Byl to nejlepší králík.

  • pavla | 10. 10. 2012 15:25

    skvely recetp.prave jsem ho vyskousela :-) :-)

  • SisiZ | 8. 9. 2012 12:30

    Výborné!!!Děkuji za recept :-)

  • riminka | 12. 1. 2012 15:12

    takhle delam i slepici a kure a je to nejlepsi recept :-P

  • MIRKA AKRIM | 17. 12. 2009 10:55

    VYZKOUSELA JSEM TO, BYLO TO VYBORNE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Králík Nové koření Olej Pepř celý Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

124
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na petrželi
Králík na petrželi
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
Králík na smetaně
Králík na smetaně
  • Recepty.cz
  • Králík na paprice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact