• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na moravance s brambůrkami
Napište svůj komentář k receptu

Králík na moravance s brambůrkami

autor: Pampeliška13
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na moravance s brambůrkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks zeleninová směs
    • 8
      ks brambory středně velké brambory
    • 150
      g anglická slanina
    • 6
      lžíce kečup - sladký
    • 2
      ks cibule větší cibule
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 50
      g máslo
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička sůl soli dle každého chuti

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka.
2
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a dáme do pekáče, též přidáme pokrájenou slaninu a králíka. Podlejeme trochou šťávy z moravanky. Začneme péct na 200 stupňů. Průběžně podléváme štávou z moravanky. Pečeme dokud nebude králík skoro hotový.
3
Pak si kousky masa vyndáme a obereme maso a společně s pokrájenou moravankou a nakrájenými a oloupanými brambory dáme dopéct, dokud nebudou brambory a zelenina měkké - cca 30 min.
4
Pokud chcete, aby byl králík pikantní, ponechte celou dobu pečení feferonky z moravanky, v druhém případě tam feferonky vůbec nedávejte.
5
Ke konci můžeme na chuť přidat kečup.
6
A máme hotovo - přeji dobrou chuť a budu ráda když se se mnou podělíte o nějaké vychytávky, nebo přidáte komentář, jak Vám chutnalo.....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nechci
    nechci | 28. 10. 2014 08:59

    Přispívám svou variantou http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406 rovněž mám mezi recepty králika se smetanou,kterej taky nemá chybu.

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 23:25

    kuchaři a kuchařky.,kdo nemá rád králíka opravdu zkuste....příbuzní nejí králíka páč jim doma 2 zakrslí umříly, a já jim řekla že to je je kuře nic nepoznaly ....a pochutnávaj si dodnes, maj i recept...nu a opravdu bez pachuti opravdu jak to kuřecí,ještě ho tak dělam jako kumpao ,taky se oblizujou...vůbec to nepoznaj.....DDDD ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Z brambor Ze zeleniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Kečup - sladký Králík Máslo Olivový olej Sůl Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Dýňový krém

Dýňový krém

Kokosový dort

Kokosový dort

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

104
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
96
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
62
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
52
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
41
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na medu
Králík na medu
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na petrželi
Králík na petrželi
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
  • Recepty.cz
  • Králík na moravance s brambůrkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact