Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka.
2
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a dáme do pekáče, též přidáme pokrájenou slaninu a králíka. Podlejeme trochou šťávy z moravanky. Začneme péct na 200 stupňů. Průběžně podléváme štávou z moravanky. Pečeme dokud nebude králík skoro hotový.
3
Pak si kousky masa vyndáme a obereme maso a společně s pokrájenou moravankou a nakrájenými a oloupanými brambory dáme dopéct, dokud nebudou brambory a zelenina měkké - cca 30 min.
4
Pokud chcete, aby byl králík pikantní, ponechte celou dobu pečení feferonky z moravanky, v druhém případě tam feferonky vůbec nedávejte.
5
Ke konci můžeme na chuť přidat kečup.
6
A máme hotovo - přeji dobrou chuť a budu ráda když se se mnou podělíte o nějaké vychytávky, nebo přidáte komentář, jak Vám chutnalo.....
kuchaři a kuchařky.,kdo nemá rád králíka opravdu zkuste....příbuzní nejí králíka páč jim doma 2 zakrslí umříly, a já jim řekla že to je je kuře nic nepoznaly ....a pochutnávaj si dodnes, maj i recept...nu a opravdu bez pachuti opravdu jak to kuřecí,ještě ho tak dělam jako kumpao ,taky se oblizujou...vůbec to nepoznaj.....DDDD
;-)