• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na moravance s brambůrkami
Napište svůj komentář k receptu

Králík na moravance s brambůrkami

autor: Pampeliška13
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na moravance s brambůrkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks zeleninová směs
    • 8
      ks brambory středně velké brambory
    • 150
      g anglická slanina
    • 6
      lžíce kečup - sladký
    • 2
      ks cibule větší cibule
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 50
      g máslo
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička sůl soli dle každého chuti

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka.
2
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a dáme do pekáče, též přidáme pokrájenou slaninu a králíka. Podlejeme trochou šťávy z moravanky. Začneme péct na 200 stupňů. Průběžně podléváme štávou z moravanky. Pečeme dokud nebude králík skoro hotový.
3
Pak si kousky masa vyndáme a obereme maso a společně s pokrájenou moravankou a nakrájenými a oloupanými brambory dáme dopéct, dokud nebudou brambory a zelenina měkké - cca 30 min.
4
Pokud chcete, aby byl králík pikantní, ponechte celou dobu pečení feferonky z moravanky, v druhém případě tam feferonky vůbec nedávejte.
5
Ke konci můžeme na chuť přidat kečup.
6
A máme hotovo - přeji dobrou chuť a budu ráda když se se mnou podělíte o nějaké vychytávky, nebo přidáte komentář, jak Vám chutnalo.....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nechci
    nechci | 28. 10. 2014 08:59

    Přispívám svou variantou http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406 rovněž mám mezi recepty králika se smetanou,kterej taky nemá chybu.

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 23:25

    kuchaři a kuchařky.,kdo nemá rád králíka opravdu zkuste....příbuzní nejí králíka páč jim doma 2 zakrslí umříly, a já jim řekla že to je je kuře nic nepoznaly ....a pochutnávaj si dodnes, maj i recept...nu a opravdu bez pachuti opravdu jak to kuřecí,ještě ho tak dělam jako kumpao ,taky se oblizujou...vůbec to nepoznaj.....DDDD ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Z brambor Ze zeleniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Kečup - sladký Králík Máslo Olivový olej Sůl Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Marokánky

Marokánky

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

47
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
33
Šopský salát
Šopský salát
33
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na medu
Králík na medu
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na petrželi
Králík na petrželi
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
  • Recepty.cz
  • Králík na moravance s brambůrkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact