Králíka rozporcujeme, porce osolíme a opepříme. Cibuli nakrálíme, česnek rozmačkneme a pokrájíme, kapustu nakrájíme na čtverečky. Do pekáče (používám "železňák) dáme půlku pokrájené kapusty, na to půlku nakrájené cibule a půlku česneku. Poklademe porcemi králíka a na každou porci dáme plátek anglické slaniny cca 3 mm silné. Potom opět cibuli a česnek, na závěr kapustu. Podlijeme jen trošičkou (1 dcl) vody, přiklopíme a pečeme v troubě cca 1 až 1 a 1/2 hodiny.
2
Výsledný efekt: kapusta by měla být rozpečená na kašičku spolu s cibulí a česnekem, králíček pod slaninkou nádherně červený.
3
S bramborovým knedlíkem nebo brambory je to mňamka "eintopf". S díky paní Poppové..
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena z JM
|14. 8. 2006 06:29
Je to vynikající.Vůbec jsem nepodlévala,maso i kapusta pustí šťávu.Na spodek pekáče jsem pod kapustu dala syrové na kolečka nakrájené brambory,takže celý oběd byl z jednoho pekáče.
Ivana Samcová
|12. 8. 2006 14:08
Kdo má rád kapustu, tak můžu recept jen doporučit. Je to opravdu velmi dobré. Oproti receptu jsem jen více podlila vodou, do které jsem přidala 1 kostku masoxu. Jako příloha byly brambory a myslím si, že s bramborovým knedlíkem to musí být ještě lepší. Díky za recept.