• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Králík na jalovci s bramboráčky

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na jalovci s bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Králík
    • 1
      ks králík
    • 100
      g slanina
    • 10
      ks jalovec kuliček
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • olivový olej
  • Bramboráčky
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g mouka
    • 1
      dl mléko horké
    • 75
      g sýr niva
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno.
2
Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastrouháme nivu a jablko a vše smícháme. Solíme opatrně, niva je dost slaná. Smažíme menší placičky, nejlépe na lívanečníku.
3
Jako příloha jsou výborné zelené fazolky. Maso a fazolky přelijeme vypečenou šťávou a obložíme bramboráčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Křupavé bramboráčky s křenem

Křupavé bramboráčky s křenem

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Koukalová | 23. 3. 2011 12:02

    Dobrý den, moc děkuji. Je to vynikající!!! Opravdu tento recept nemá chybu! A to jsem poprvé použila bílý pepř. Dali sme si ho s kaší.

  • Martina Tesařová | 19. 11. 2008 13:48

    Báječné,jalovec nemám, takže klasicky divoké koření a teď čekám až přijde přítel a bude chválit, teda snad. Dávám jedna.

  • Zdenka Korábová | 19. 5. 2008 19:57

    Jalovec jsem měla, a tak byl králík na jalovci, mám asi jinou chuť, ale nebyla jsem zase tak moc unešená a souhlasím s Di, lepší nám chutná s kompletním "divokým kořením" a hlavně cibulí. A tak jsem koření i cibuli doplnila a bylo postarém. Zato bramboráčky, ty neměly chybu a budou určitě výborné k mnoho dalším jídlům - napadají mě třeba dušené houby, až nastane jejich čas a porostou.

  • Eliška Mlynářová | 28. 4. 2008 21:57

    Dnes jsem viděla koření jalovec i v Kauflandu.Stál něco kolem 20,-Kč

  • Jana | 28. 4. 2008 13:25

    Já koření ráda objednávám "od Antonína" na www.koreni.cz. Jalovec tam mají celý i mletý. Objednávka je vyřízena celkem rychle.

  • Di | 28. 4. 2008 10:30

    Bing ho! Díky Jano a ostatním za snahu též. Já měla pocit, že jalovec chybí až teď, ale paní Sylva mi vybavila zašlou vzpomínku, jak jsem ho před léty po dlouhém shánění našla až v domácím krámku své bývalé spolužačky v jednom malém východočeském městečku. Takže "úzkoprofilové" zboží již dlouhá léta. Stejně byl ten králík moc dobrý i bez jalovce, asi to dělá to spojení s vínem. S pepřem, novým kořením a bobkovým listem jsem dříve králíka pekla na cibuli jako bažanta (myslím i s jalovcem), ale teď mi to chutní více. Ten recept se paní Marii moc povedl a přitom je úplně jednoduchý.

  • Jana Hožová | 28. 4. 2008 09:47

    V Praze je výborná prodejna na koření ( i na jalovec ) na Letné v Haškově ulici. http://www.cajkorenikava.cz/ Mají tam ohromný výběr a naváží vám tam přesně kolik chcete.

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:29

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz/koreni-kontakt.html. Ale o Praze ani zmínka...

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:28

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz

  • Frantiska :) | 27. 4. 2008 21:33

    Sindibat je i v Praze jen nevim adresu zkusim zjistit

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 19:50

    Kačko, no jo, v Brně... to my víme, v Alfa pasáži :-) Ale tady spíše lidé hledají něco v Praze a jiných městech a obcích :-) Do Brna asi všichni nepojedou :-) Mimochodem v Alfa pasáži - to je dobrej obchůdek, že?! :-) Určitě ale takové někde v Praze i jinde musejí také být! Možná by nebylo špatné hledat přes internet a všude možně se také ptát. Pár dobrých rad už zde taky zaznělo, což je fajn. Já s přítelem o Alfa pasáži víme díky těmto stránkám :-)

  • Kačka | 27. 4. 2008 19:44

    Jalovec jsem v Brně sehnala u Sindibáda (krámek s kořením) - roh Pekařská - Husova, jinak mi jej dřív vozila známá až z Tuniska

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 18:21

    S jalovcem jsme s Patrickem měli právě pěkný příběh, kdy jsme jej sháněli v různých mega giga hyper super... a nikde nebyl! Řekli jsme si, stavíme se na vesnici v obchodě cestou domů, jen tak ze srandy.. a nestačili jsme se divit, jalovec měli!!! Podobný příběh jsme měli nedávno se sháněním obyčejné kořenové petrželky. Prolezli jsme 4 hyper... a ani jeden kus! Až v pátém konečně byla k dostání... a pak jsem šla na vesnici do obchodu a :-D - no jo, petržel taky měli :-D Kdoví, co takto budeme shánět příště.. Člověk by čekal, že v těch obřích obchodech najde vše, ale někdy tedy spíše narazí... Jinak jistě ve specializovaných prodejnách pouze na koření bude k dostání snad vše včetně zde zmiňovaného jalovce. Každý si jen musí zjistit, kde ve svém bydlišti takovou prodejnu najde. :-)

  • Di | 27. 4. 2008 16:51

    V menších prodejnách nakupuji téměř neustále, nemám totiž moc ráda nekonečné hypermarkety a taky nic. Musím najít něco specializovaného, ale přiznám se, že nemám tušení, kde se v Praze nachází. Co se to stalo s jalovcem? Dnes už se koupí kde co a jalovec nikde!

  • Patrick Schmitt | 27. 4. 2008 16:47

    S jalovcem to není jen problém v Praze, v Brně též není v Hypermarketech k dostání. Zkuste třeba menší supermarkety, tady jsem jalovec právě viděl spíš jen v menších prodejnách či specializovaných obchodech, kde v poslední době výhradně nakupuji své koření. Jalovec lze celkem dobře nahradit novým kořením, ani přidání bobkového listu určitě neuškodí. Recept někdy vyzkouším, ale bez nivy a jablka, obojí v teplých pokrmech nemám rád...

  • Di | 27. 4. 2008 13:13

    Přestože jsem dlouho dávala přednost králíkovi na červeném víně, poslední dobou jsem naprosto nadšená touto přípravou: s fazolkami a bramboráčky i bez nich, s placičkami z bramborové kaše, dnes s rösti a nakládanými houbičkami, kukuřičkami a cibulkami. Mám jen jeden problém. Z pražských marketů zmizel jalovec, do specializovaných obchodů jsem zatím nedorazila, tak co s tím, když směs vína, špeku a koření udělá to pravé ořechové? Zkusila jsem dát místo jalovce nové koření, ani to nebylo to k zahození. Paní Marie, určitě jste musela silně škytat, protože jsem Vám opět blahořečila a teď po obědě už jenom slastně odpočívám.

  • Marie Horáková | 1. 10. 2007 11:10

    Pane Jiří, jsem ráda, že Vám chutnalo a ta Vaše varianta musí být taky skvělá, určitě vyzkouším.

  • Jiří Křepelka | 30. 9. 2007 20:57

    Výborný recept, děkuji za něj.Jednou jsem to zkusil podle Vás, podruhé jsem dal červené víno místo bílého a pod králíka na kostičky nakrájený pórek, orestovaný se slaninou...

  • Di | 14. 3. 2007 14:43

    Skvělé, nápadité, neobvyklé a přitom jednoduché na uvaření. Králíček se upeče skoro sám, víno s jalovcem a špekem udělá voňavou šťávičku a k tomu lehounce pikantní a nasládlé bramboráčky - jedna báseň. Až budu moci známkovat, hned přibyde jednička!

  • Di | 9. 3. 2007 14:33

    Paní Marie, díky za radu, něco s tím vyvedu. Dám vědět, jak jsem uspěla.

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 14:25

    Di, stačí ohřát a nechat jen přírodní, nebo je ohřát na kousku másla na pánvičce, zkrátka, jak jste zvyklá. My máme fazolky moc rádi, ale je k tomu dobrý taky špenát.

  • Di | 9. 3. 2007 14:01

    Já už jsem zvíře ulovila, odpočívá v mrazáku. Recept mě nesmírně zaujal, zvláště když ho chválí tak vyhlášené kuchařky. Prosím co dělat s těmi fazolkami, já mám raději sterilované - ohřát?

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 13:46

    Jarko, jsem ráda, že chutnalo, taky se na to chystám, ale momentálně nemám králíka, tak až ho někde " ulovím ".

  • Jaroslava Oumarová | 8. 3. 2007 09:37

    Téééda, to byla bašta :-)) Bramboráčky neměly chybu, králík vynikající, mražené fazolky jsem podusila na másle se stroužkem česneku. Škoda, že můžu dát jen jednu 1 ! Doporučuju všem.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:51

    Musím souhlasit s paní Jarčuškovou, výborné ! Vyhrál naši domácí hitparádu králičích receptů. Jirka

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 07:07

    Pani Marie, nielen že to chutnalo, to bola bašta pre gréckych bohov na Olympe. Zajačik jednoduchý, ale neskutočný, a je úžasné, čo urobila tá Niva s plackami. Ešte dobre, že som tých placiek urobila dosť, čo by sme inak celé poobedie do seba pchali...Ak by sa dalo, tak nedám1, ale samé hviezdičky. **********************************************************************************

  • Marie Horáková | 19. 1. 2006 18:01

    Paní Terezko a paní Airan, jsem moc ráda, že se Vám můj recept líbí, ale hlavně doufám, že taky bude chutnat !

  • Airan | 19. 1. 2006 10:55

    Terezko, vypada , ze jsme se dnes trefili do chute, ale vsude jste me predbehla. Kralici maso je u nas velmi oblibene a tohle vypada primo skvele. Dekuji pani Horakove za recept

  • Tereza Jarčušková | 19. 1. 2006 09:22

    Jééééééééééj, v nedeľu králik z mrazáku padne. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Jablka Jalovec Králík Máslo Mléko Mouka Olivový olej Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámový aspik

Salámový aspik

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Koka dort

Koka dort

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

34
Biftek z kapra
Biftek z kapra
29
Langoše - expres
Langoše - expres
28
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
26
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné…
23
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Nedělní Aha! 25. 5. 2025

Nedělní Aha! 25. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact