• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Králík na jalovci s bramboráčky

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na jalovci s bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Králík
    • 1
      ks králík
    • 100
      g slanina
    • 10
      ks jalovec kuliček
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • olivový olej
  • Bramboráčky
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g mouka
    • 1
      dl mléko horké
    • 75
      g sýr niva
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno.
2
Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastrouháme nivu a jablko a vše smícháme. Solíme opatrně, niva je dost slaná. Smažíme menší placičky, nejlépe na lívanečníku.
3
Jako příloha jsou výborné zelené fazolky. Maso a fazolky přelijeme vypečenou šťávou a obložíme bramboráčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Křupavé bramboráčky s křenem

Křupavé bramboráčky s křenem

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Koukalová | 23. 3. 2011 12:02

    Dobrý den, moc děkuji. Je to vynikající!!! Opravdu tento recept nemá chybu! A to jsem poprvé použila bílý pepř. Dali sme si ho s kaší.

  • Martina Tesařová | 19. 11. 2008 13:48

    Báječné,jalovec nemám, takže klasicky divoké koření a teď čekám až přijde přítel a bude chválit, teda snad. Dávám jedna.

  • Zdenka Korábová | 19. 5. 2008 19:57

    Jalovec jsem měla, a tak byl králík na jalovci, mám asi jinou chuť, ale nebyla jsem zase tak moc unešená a souhlasím s Di, lepší nám chutná s kompletním "divokým kořením" a hlavně cibulí. A tak jsem koření i cibuli doplnila a bylo postarém. Zato bramboráčky, ty neměly chybu a budou určitě výborné k mnoho dalším jídlům - napadají mě třeba dušené houby, až nastane jejich čas a porostou.

  • Eliška Mlynářová | 28. 4. 2008 21:57

    Dnes jsem viděla koření jalovec i v Kauflandu.Stál něco kolem 20,-Kč

  • Jana | 28. 4. 2008 13:25

    Já koření ráda objednávám "od Antonína" na www.koreni.cz. Jalovec tam mají celý i mletý. Objednávka je vyřízena celkem rychle.

  • Di | 28. 4. 2008 10:30

    Bing ho! Díky Jano a ostatním za snahu též. Já měla pocit, že jalovec chybí až teď, ale paní Sylva mi vybavila zašlou vzpomínku, jak jsem ho před léty po dlouhém shánění našla až v domácím krámku své bývalé spolužačky v jednom malém východočeském městečku. Takže "úzkoprofilové" zboží již dlouhá léta. Stejně byl ten králík moc dobrý i bez jalovce, asi to dělá to spojení s vínem. S pepřem, novým kořením a bobkovým listem jsem dříve králíka pekla na cibuli jako bažanta (myslím i s jalovcem), ale teď mi to chutní více. Ten recept se paní Marii moc povedl a přitom je úplně jednoduchý.

  • Jana Hožová | 28. 4. 2008 09:47

    V Praze je výborná prodejna na koření ( i na jalovec ) na Letné v Haškově ulici. http://www.cajkorenikava.cz/ Mají tam ohromný výběr a naváží vám tam přesně kolik chcete.

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:29

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz/koreni-kontakt.html. Ale o Praze ani zmínka...

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:28

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz

  • Frantiska :) | 27. 4. 2008 21:33

    Sindibat je i v Praze jen nevim adresu zkusim zjistit

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 19:50

    Kačko, no jo, v Brně... to my víme, v Alfa pasáži :-) Ale tady spíše lidé hledají něco v Praze a jiných městech a obcích :-) Do Brna asi všichni nepojedou :-) Mimochodem v Alfa pasáži - to je dobrej obchůdek, že?! :-) Určitě ale takové někde v Praze i jinde musejí také být! Možná by nebylo špatné hledat přes internet a všude možně se také ptát. Pár dobrých rad už zde taky zaznělo, což je fajn. Já s přítelem o Alfa pasáži víme díky těmto stránkám :-)

  • Kačka | 27. 4. 2008 19:44

    Jalovec jsem v Brně sehnala u Sindibáda (krámek s kořením) - roh Pekařská - Husova, jinak mi jej dřív vozila známá až z Tuniska

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 18:21

    S jalovcem jsme s Patrickem měli právě pěkný příběh, kdy jsme jej sháněli v různých mega giga hyper super... a nikde nebyl! Řekli jsme si, stavíme se na vesnici v obchodě cestou domů, jen tak ze srandy.. a nestačili jsme se divit, jalovec měli!!! Podobný příběh jsme měli nedávno se sháněním obyčejné kořenové petrželky. Prolezli jsme 4 hyper... a ani jeden kus! Až v pátém konečně byla k dostání... a pak jsem šla na vesnici do obchodu a :-D - no jo, petržel taky měli :-D Kdoví, co takto budeme shánět příště.. Člověk by čekal, že v těch obřích obchodech najde vše, ale někdy tedy spíše narazí... Jinak jistě ve specializovaných prodejnách pouze na koření bude k dostání snad vše včetně zde zmiňovaného jalovce. Každý si jen musí zjistit, kde ve svém bydlišti takovou prodejnu najde. :-)

  • Di | 27. 4. 2008 16:51

    V menších prodejnách nakupuji téměř neustále, nemám totiž moc ráda nekonečné hypermarkety a taky nic. Musím najít něco specializovaného, ale přiznám se, že nemám tušení, kde se v Praze nachází. Co se to stalo s jalovcem? Dnes už se koupí kde co a jalovec nikde!

  • Patrick Schmitt | 27. 4. 2008 16:47

    S jalovcem to není jen problém v Praze, v Brně též není v Hypermarketech k dostání. Zkuste třeba menší supermarkety, tady jsem jalovec právě viděl spíš jen v menších prodejnách či specializovaných obchodech, kde v poslední době výhradně nakupuji své koření. Jalovec lze celkem dobře nahradit novým kořením, ani přidání bobkového listu určitě neuškodí. Recept někdy vyzkouším, ale bez nivy a jablka, obojí v teplých pokrmech nemám rád...

  • Di | 27. 4. 2008 13:13

    Přestože jsem dlouho dávala přednost králíkovi na červeném víně, poslední dobou jsem naprosto nadšená touto přípravou: s fazolkami a bramboráčky i bez nich, s placičkami z bramborové kaše, dnes s rösti a nakládanými houbičkami, kukuřičkami a cibulkami. Mám jen jeden problém. Z pražských marketů zmizel jalovec, do specializovaných obchodů jsem zatím nedorazila, tak co s tím, když směs vína, špeku a koření udělá to pravé ořechové? Zkusila jsem dát místo jalovce nové koření, ani to nebylo to k zahození. Paní Marie, určitě jste musela silně škytat, protože jsem Vám opět blahořečila a teď po obědě už jenom slastně odpočívám.

  • Marie Horáková | 1. 10. 2007 11:10

    Pane Jiří, jsem ráda, že Vám chutnalo a ta Vaše varianta musí být taky skvělá, určitě vyzkouším.

  • Jiří Křepelka | 30. 9. 2007 20:57

    Výborný recept, děkuji za něj.Jednou jsem to zkusil podle Vás, podruhé jsem dal červené víno místo bílého a pod králíka na kostičky nakrájený pórek, orestovaný se slaninou...

  • Di | 14. 3. 2007 14:43

    Skvělé, nápadité, neobvyklé a přitom jednoduché na uvaření. Králíček se upeče skoro sám, víno s jalovcem a špekem udělá voňavou šťávičku a k tomu lehounce pikantní a nasládlé bramboráčky - jedna báseň. Až budu moci známkovat, hned přibyde jednička!

  • Di | 9. 3. 2007 14:33

    Paní Marie, díky za radu, něco s tím vyvedu. Dám vědět, jak jsem uspěla.

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 14:25

    Di, stačí ohřát a nechat jen přírodní, nebo je ohřát na kousku másla na pánvičce, zkrátka, jak jste zvyklá. My máme fazolky moc rádi, ale je k tomu dobrý taky špenát.

  • Di | 9. 3. 2007 14:01

    Já už jsem zvíře ulovila, odpočívá v mrazáku. Recept mě nesmírně zaujal, zvláště když ho chválí tak vyhlášené kuchařky. Prosím co dělat s těmi fazolkami, já mám raději sterilované - ohřát?

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 13:46

    Jarko, jsem ráda, že chutnalo, taky se na to chystám, ale momentálně nemám králíka, tak až ho někde " ulovím ".

  • Jaroslava Oumarová | 8. 3. 2007 09:37

    Téééda, to byla bašta :-)) Bramboráčky neměly chybu, králík vynikající, mražené fazolky jsem podusila na másle se stroužkem česneku. Škoda, že můžu dát jen jednu 1 ! Doporučuju všem.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:51

    Musím souhlasit s paní Jarčuškovou, výborné ! Vyhrál naši domácí hitparádu králičích receptů. Jirka

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 07:07

    Pani Marie, nielen že to chutnalo, to bola bašta pre gréckych bohov na Olympe. Zajačik jednoduchý, ale neskutočný, a je úžasné, čo urobila tá Niva s plackami. Ešte dobre, že som tých placiek urobila dosť, čo by sme inak celé poobedie do seba pchali...Ak by sa dalo, tak nedám1, ale samé hviezdičky. **********************************************************************************

  • Marie Horáková | 19. 1. 2006 18:01

    Paní Terezko a paní Airan, jsem moc ráda, že se Vám můj recept líbí, ale hlavně doufám, že taky bude chutnat !

  • Airan | 19. 1. 2006 10:55

    Terezko, vypada , ze jsme se dnes trefili do chute, ale vsude jste me predbehla. Kralici maso je u nas velmi oblibene a tohle vypada primo skvele. Dekuji pani Horakove za recept

  • Tereza Jarčušková | 19. 1. 2006 09:22

    Jééééééééééj, v nedeľu králik z mrazáku padne. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Jablka Jalovec Králík Máslo Mléko Mouka Olivový olej Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Brampatáčky

Brampatáčky

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

166
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
13
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact