• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Králík na jalovci s bramboráčky

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na jalovci s bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Králík
    • 1
      ks králík
    • 100
      g slanina
    • 10
      ks jalovec kuliček
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • olivový olej
  • Bramboráčky
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g mouka
    • 1
      dl mléko horké
    • 75
      g sýr niva
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno.
2
Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastrouháme nivu a jablko a vše smícháme. Solíme opatrně, niva je dost slaná. Smažíme menší placičky, nejlépe na lívanečníku.
3
Jako příloha jsou výborné zelené fazolky. Maso a fazolky přelijeme vypečenou šťávou a obložíme bramboráčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Křupavé bramboráčky s křenem

Křupavé bramboráčky s křenem

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Koukalová | 23. 3. 2011 12:02

    Dobrý den, moc děkuji. Je to vynikající!!! Opravdu tento recept nemá chybu! A to jsem poprvé použila bílý pepř. Dali sme si ho s kaší.

  • Martina Tesařová | 19. 11. 2008 13:48

    Báječné,jalovec nemám, takže klasicky divoké koření a teď čekám až přijde přítel a bude chválit, teda snad. Dávám jedna.

  • Zdenka Korábová | 19. 5. 2008 19:57

    Jalovec jsem měla, a tak byl králík na jalovci, mám asi jinou chuť, ale nebyla jsem zase tak moc unešená a souhlasím s Di, lepší nám chutná s kompletním "divokým kořením" a hlavně cibulí. A tak jsem koření i cibuli doplnila a bylo postarém. Zato bramboráčky, ty neměly chybu a budou určitě výborné k mnoho dalším jídlům - napadají mě třeba dušené houby, až nastane jejich čas a porostou.

  • Eliška Mlynářová | 28. 4. 2008 21:57

    Dnes jsem viděla koření jalovec i v Kauflandu.Stál něco kolem 20,-Kč

  • Jana | 28. 4. 2008 13:25

    Já koření ráda objednávám "od Antonína" na www.koreni.cz. Jalovec tam mají celý i mletý. Objednávka je vyřízena celkem rychle.

  • Di | 28. 4. 2008 10:30

    Bing ho! Díky Jano a ostatním za snahu též. Já měla pocit, že jalovec chybí až teď, ale paní Sylva mi vybavila zašlou vzpomínku, jak jsem ho před léty po dlouhém shánění našla až v domácím krámku své bývalé spolužačky v jednom malém východočeském městečku. Takže "úzkoprofilové" zboží již dlouhá léta. Stejně byl ten králík moc dobrý i bez jalovce, asi to dělá to spojení s vínem. S pepřem, novým kořením a bobkovým listem jsem dříve králíka pekla na cibuli jako bažanta (myslím i s jalovcem), ale teď mi to chutní více. Ten recept se paní Marii moc povedl a přitom je úplně jednoduchý.

  • Jana Hožová | 28. 4. 2008 09:47

    V Praze je výborná prodejna na koření ( i na jalovec ) na Letné v Haškově ulici. http://www.cajkorenikava.cz/ Mají tam ohromný výběr a naváží vám tam přesně kolik chcete.

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:29

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz/koreni-kontakt.html. Ale o Praze ani zmínka...

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:28

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz

  • Frantiska :) | 27. 4. 2008 21:33

    Sindibat je i v Praze jen nevim adresu zkusim zjistit

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 19:50

    Kačko, no jo, v Brně... to my víme, v Alfa pasáži :-) Ale tady spíše lidé hledají něco v Praze a jiných městech a obcích :-) Do Brna asi všichni nepojedou :-) Mimochodem v Alfa pasáži - to je dobrej obchůdek, že?! :-) Určitě ale takové někde v Praze i jinde musejí také být! Možná by nebylo špatné hledat přes internet a všude možně se také ptát. Pár dobrých rad už zde taky zaznělo, což je fajn. Já s přítelem o Alfa pasáži víme díky těmto stránkám :-)

  • Kačka | 27. 4. 2008 19:44

    Jalovec jsem v Brně sehnala u Sindibáda (krámek s kořením) - roh Pekařská - Husova, jinak mi jej dřív vozila známá až z Tuniska

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 18:21

    S jalovcem jsme s Patrickem měli právě pěkný příběh, kdy jsme jej sháněli v různých mega giga hyper super... a nikde nebyl! Řekli jsme si, stavíme se na vesnici v obchodě cestou domů, jen tak ze srandy.. a nestačili jsme se divit, jalovec měli!!! Podobný příběh jsme měli nedávno se sháněním obyčejné kořenové petrželky. Prolezli jsme 4 hyper... a ani jeden kus! Až v pátém konečně byla k dostání... a pak jsem šla na vesnici do obchodu a :-D - no jo, petržel taky měli :-D Kdoví, co takto budeme shánět příště.. Člověk by čekal, že v těch obřích obchodech najde vše, ale někdy tedy spíše narazí... Jinak jistě ve specializovaných prodejnách pouze na koření bude k dostání snad vše včetně zde zmiňovaného jalovce. Každý si jen musí zjistit, kde ve svém bydlišti takovou prodejnu najde. :-)

  • Di | 27. 4. 2008 16:51

    V menších prodejnách nakupuji téměř neustále, nemám totiž moc ráda nekonečné hypermarkety a taky nic. Musím najít něco specializovaného, ale přiznám se, že nemám tušení, kde se v Praze nachází. Co se to stalo s jalovcem? Dnes už se koupí kde co a jalovec nikde!

  • Patrick Schmitt | 27. 4. 2008 16:47

    S jalovcem to není jen problém v Praze, v Brně též není v Hypermarketech k dostání. Zkuste třeba menší supermarkety, tady jsem jalovec právě viděl spíš jen v menších prodejnách či specializovaných obchodech, kde v poslední době výhradně nakupuji své koření. Jalovec lze celkem dobře nahradit novým kořením, ani přidání bobkového listu určitě neuškodí. Recept někdy vyzkouším, ale bez nivy a jablka, obojí v teplých pokrmech nemám rád...

  • Di | 27. 4. 2008 13:13

    Přestože jsem dlouho dávala přednost králíkovi na červeném víně, poslední dobou jsem naprosto nadšená touto přípravou: s fazolkami a bramboráčky i bez nich, s placičkami z bramborové kaše, dnes s rösti a nakládanými houbičkami, kukuřičkami a cibulkami. Mám jen jeden problém. Z pražských marketů zmizel jalovec, do specializovaných obchodů jsem zatím nedorazila, tak co s tím, když směs vína, špeku a koření udělá to pravé ořechové? Zkusila jsem dát místo jalovce nové koření, ani to nebylo to k zahození. Paní Marie, určitě jste musela silně škytat, protože jsem Vám opět blahořečila a teď po obědě už jenom slastně odpočívám.

  • Marie Horáková | 1. 10. 2007 11:10

    Pane Jiří, jsem ráda, že Vám chutnalo a ta Vaše varianta musí být taky skvělá, určitě vyzkouším.

  • Jiří Křepelka | 30. 9. 2007 20:57

    Výborný recept, děkuji za něj.Jednou jsem to zkusil podle Vás, podruhé jsem dal červené víno místo bílého a pod králíka na kostičky nakrájený pórek, orestovaný se slaninou...

  • Di | 14. 3. 2007 14:43

    Skvělé, nápadité, neobvyklé a přitom jednoduché na uvaření. Králíček se upeče skoro sám, víno s jalovcem a špekem udělá voňavou šťávičku a k tomu lehounce pikantní a nasládlé bramboráčky - jedna báseň. Až budu moci známkovat, hned přibyde jednička!

  • Di | 9. 3. 2007 14:33

    Paní Marie, díky za radu, něco s tím vyvedu. Dám vědět, jak jsem uspěla.

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 14:25

    Di, stačí ohřát a nechat jen přírodní, nebo je ohřát na kousku másla na pánvičce, zkrátka, jak jste zvyklá. My máme fazolky moc rádi, ale je k tomu dobrý taky špenát.

  • Di | 9. 3. 2007 14:01

    Já už jsem zvíře ulovila, odpočívá v mrazáku. Recept mě nesmírně zaujal, zvláště když ho chválí tak vyhlášené kuchařky. Prosím co dělat s těmi fazolkami, já mám raději sterilované - ohřát?

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 13:46

    Jarko, jsem ráda, že chutnalo, taky se na to chystám, ale momentálně nemám králíka, tak až ho někde " ulovím ".

  • Jaroslava Oumarová | 8. 3. 2007 09:37

    Téééda, to byla bašta :-)) Bramboráčky neměly chybu, králík vynikající, mražené fazolky jsem podusila na másle se stroužkem česneku. Škoda, že můžu dát jen jednu 1 ! Doporučuju všem.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:51

    Musím souhlasit s paní Jarčuškovou, výborné ! Vyhrál naši domácí hitparádu králičích receptů. Jirka

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 07:07

    Pani Marie, nielen že to chutnalo, to bola bašta pre gréckych bohov na Olympe. Zajačik jednoduchý, ale neskutočný, a je úžasné, čo urobila tá Niva s plackami. Ešte dobre, že som tých placiek urobila dosť, čo by sme inak celé poobedie do seba pchali...Ak by sa dalo, tak nedám1, ale samé hviezdičky. **********************************************************************************

  • Marie Horáková | 19. 1. 2006 18:01

    Paní Terezko a paní Airan, jsem moc ráda, že se Vám můj recept líbí, ale hlavně doufám, že taky bude chutnat !

  • Airan | 19. 1. 2006 10:55

    Terezko, vypada , ze jsme se dnes trefili do chute, ale vsude jste me predbehla. Kralici maso je u nas velmi oblibene a tohle vypada primo skvele. Dekuji pani Horakove za recept

  • Tereza Jarčušková | 19. 1. 2006 09:22

    Jééééééééééj, v nedeľu králik z mrazáku padne. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Jablka Jalovec Králík Máslo Mléko Mouka Olivový olej Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Veganský perník

Veganský perník

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

57
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact