• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Králík na jalovci s bramboráčky

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na jalovci s bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Králík
    • 1
      ks králík
    • 100
      g slanina
    • 10
      ks jalovec kuliček
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • olivový olej
  • Bramboráčky
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g mouka
    • 1
      dl mléko horké
    • 75
      g sýr niva
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno.
2
Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastrouháme nivu a jablko a vše smícháme. Solíme opatrně, niva je dost slaná. Smažíme menší placičky, nejlépe na lívanečníku.
3
Jako příloha jsou výborné zelené fazolky. Maso a fazolky přelijeme vypečenou šťávou a obložíme bramboráčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Křupavé bramboráčky s křenem

Křupavé bramboráčky s křenem

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Koukalová | 23. 3. 2011 12:02

    Dobrý den, moc děkuji. Je to vynikající!!! Opravdu tento recept nemá chybu! A to jsem poprvé použila bílý pepř. Dali sme si ho s kaší.

  • Martina Tesařová | 19. 11. 2008 13:48

    Báječné,jalovec nemám, takže klasicky divoké koření a teď čekám až přijde přítel a bude chválit, teda snad. Dávám jedna.

  • Zdenka Korábová | 19. 5. 2008 19:57

    Jalovec jsem měla, a tak byl králík na jalovci, mám asi jinou chuť, ale nebyla jsem zase tak moc unešená a souhlasím s Di, lepší nám chutná s kompletním "divokým kořením" a hlavně cibulí. A tak jsem koření i cibuli doplnila a bylo postarém. Zato bramboráčky, ty neměly chybu a budou určitě výborné k mnoho dalším jídlům - napadají mě třeba dušené houby, až nastane jejich čas a porostou.

  • Eliška Mlynářová | 28. 4. 2008 21:57

    Dnes jsem viděla koření jalovec i v Kauflandu.Stál něco kolem 20,-Kč

  • Jana | 28. 4. 2008 13:25

    Já koření ráda objednávám "od Antonína" na www.koreni.cz. Jalovec tam mají celý i mletý. Objednávka je vyřízena celkem rychle.

  • Di | 28. 4. 2008 10:30

    Bing ho! Díky Jano a ostatním za snahu též. Já měla pocit, že jalovec chybí až teď, ale paní Sylva mi vybavila zašlou vzpomínku, jak jsem ho před léty po dlouhém shánění našla až v domácím krámku své bývalé spolužačky v jednom malém východočeském městečku. Takže "úzkoprofilové" zboží již dlouhá léta. Stejně byl ten králík moc dobrý i bez jalovce, asi to dělá to spojení s vínem. S pepřem, novým kořením a bobkovým listem jsem dříve králíka pekla na cibuli jako bažanta (myslím i s jalovcem), ale teď mi to chutní více. Ten recept se paní Marii moc povedl a přitom je úplně jednoduchý.

  • Jana Hožová | 28. 4. 2008 09:47

    V Praze je výborná prodejna na koření ( i na jalovec ) na Letné v Haškově ulici. http://www.cajkorenikava.cz/ Mají tam ohromný výběr a naváží vám tam přesně kolik chcete.

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:29

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz/koreni-kontakt.html. Ale o Praze ani zmínka...

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:28

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz

  • Frantiska :) | 27. 4. 2008 21:33

    Sindibat je i v Praze jen nevim adresu zkusim zjistit

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 19:50

    Kačko, no jo, v Brně... to my víme, v Alfa pasáži :-) Ale tady spíše lidé hledají něco v Praze a jiných městech a obcích :-) Do Brna asi všichni nepojedou :-) Mimochodem v Alfa pasáži - to je dobrej obchůdek, že?! :-) Určitě ale takové někde v Praze i jinde musejí také být! Možná by nebylo špatné hledat přes internet a všude možně se také ptát. Pár dobrých rad už zde taky zaznělo, což je fajn. Já s přítelem o Alfa pasáži víme díky těmto stránkám :-)

  • Kačka | 27. 4. 2008 19:44

    Jalovec jsem v Brně sehnala u Sindibáda (krámek s kořením) - roh Pekařská - Husova, jinak mi jej dřív vozila známá až z Tuniska

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 18:21

    S jalovcem jsme s Patrickem měli právě pěkný příběh, kdy jsme jej sháněli v různých mega giga hyper super... a nikde nebyl! Řekli jsme si, stavíme se na vesnici v obchodě cestou domů, jen tak ze srandy.. a nestačili jsme se divit, jalovec měli!!! Podobný příběh jsme měli nedávno se sháněním obyčejné kořenové petrželky. Prolezli jsme 4 hyper... a ani jeden kus! Až v pátém konečně byla k dostání... a pak jsem šla na vesnici do obchodu a :-D - no jo, petržel taky měli :-D Kdoví, co takto budeme shánět příště.. Člověk by čekal, že v těch obřích obchodech najde vše, ale někdy tedy spíše narazí... Jinak jistě ve specializovaných prodejnách pouze na koření bude k dostání snad vše včetně zde zmiňovaného jalovce. Každý si jen musí zjistit, kde ve svém bydlišti takovou prodejnu najde. :-)

  • Di | 27. 4. 2008 16:51

    V menších prodejnách nakupuji téměř neustále, nemám totiž moc ráda nekonečné hypermarkety a taky nic. Musím najít něco specializovaného, ale přiznám se, že nemám tušení, kde se v Praze nachází. Co se to stalo s jalovcem? Dnes už se koupí kde co a jalovec nikde!

  • Patrick Schmitt | 27. 4. 2008 16:47

    S jalovcem to není jen problém v Praze, v Brně též není v Hypermarketech k dostání. Zkuste třeba menší supermarkety, tady jsem jalovec právě viděl spíš jen v menších prodejnách či specializovaných obchodech, kde v poslední době výhradně nakupuji své koření. Jalovec lze celkem dobře nahradit novým kořením, ani přidání bobkového listu určitě neuškodí. Recept někdy vyzkouším, ale bez nivy a jablka, obojí v teplých pokrmech nemám rád...

  • Di | 27. 4. 2008 13:13

    Přestože jsem dlouho dávala přednost králíkovi na červeném víně, poslední dobou jsem naprosto nadšená touto přípravou: s fazolkami a bramboráčky i bez nich, s placičkami z bramborové kaše, dnes s rösti a nakládanými houbičkami, kukuřičkami a cibulkami. Mám jen jeden problém. Z pražských marketů zmizel jalovec, do specializovaných obchodů jsem zatím nedorazila, tak co s tím, když směs vína, špeku a koření udělá to pravé ořechové? Zkusila jsem dát místo jalovce nové koření, ani to nebylo to k zahození. Paní Marie, určitě jste musela silně škytat, protože jsem Vám opět blahořečila a teď po obědě už jenom slastně odpočívám.

  • Marie Horáková | 1. 10. 2007 11:10

    Pane Jiří, jsem ráda, že Vám chutnalo a ta Vaše varianta musí být taky skvělá, určitě vyzkouším.

  • Jiří Křepelka | 30. 9. 2007 20:57

    Výborný recept, děkuji za něj.Jednou jsem to zkusil podle Vás, podruhé jsem dal červené víno místo bílého a pod králíka na kostičky nakrájený pórek, orestovaný se slaninou...

  • Di | 14. 3. 2007 14:43

    Skvělé, nápadité, neobvyklé a přitom jednoduché na uvaření. Králíček se upeče skoro sám, víno s jalovcem a špekem udělá voňavou šťávičku a k tomu lehounce pikantní a nasládlé bramboráčky - jedna báseň. Až budu moci známkovat, hned přibyde jednička!

  • Di | 9. 3. 2007 14:33

    Paní Marie, díky za radu, něco s tím vyvedu. Dám vědět, jak jsem uspěla.

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 14:25

    Di, stačí ohřát a nechat jen přírodní, nebo je ohřát na kousku másla na pánvičce, zkrátka, jak jste zvyklá. My máme fazolky moc rádi, ale je k tomu dobrý taky špenát.

  • Di | 9. 3. 2007 14:01

    Já už jsem zvíře ulovila, odpočívá v mrazáku. Recept mě nesmírně zaujal, zvláště když ho chválí tak vyhlášené kuchařky. Prosím co dělat s těmi fazolkami, já mám raději sterilované - ohřát?

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 13:46

    Jarko, jsem ráda, že chutnalo, taky se na to chystám, ale momentálně nemám králíka, tak až ho někde " ulovím ".

  • Jaroslava Oumarová | 8. 3. 2007 09:37

    Téééda, to byla bašta :-)) Bramboráčky neměly chybu, králík vynikající, mražené fazolky jsem podusila na másle se stroužkem česneku. Škoda, že můžu dát jen jednu 1 ! Doporučuju všem.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:51

    Musím souhlasit s paní Jarčuškovou, výborné ! Vyhrál naši domácí hitparádu králičích receptů. Jirka

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 07:07

    Pani Marie, nielen že to chutnalo, to bola bašta pre gréckych bohov na Olympe. Zajačik jednoduchý, ale neskutočný, a je úžasné, čo urobila tá Niva s plackami. Ešte dobre, že som tých placiek urobila dosť, čo by sme inak celé poobedie do seba pchali...Ak by sa dalo, tak nedám1, ale samé hviezdičky. **********************************************************************************

  • Marie Horáková | 19. 1. 2006 18:01

    Paní Terezko a paní Airan, jsem moc ráda, že se Vám můj recept líbí, ale hlavně doufám, že taky bude chutnat !

  • Airan | 19. 1. 2006 10:55

    Terezko, vypada , ze jsme se dnes trefili do chute, ale vsude jste me predbehla. Kralici maso je u nas velmi oblibene a tohle vypada primo skvele. Dekuji pani Horakove za recept

  • Tereza Jarčušková | 19. 1. 2006 09:22

    Jééééééééééj, v nedeľu králik z mrazáku padne. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Jablka Jalovec Králík Máslo Mléko Mouka Olivový olej Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

79
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
75
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
58
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Branišová a Puhajková se spojily: »Spiknutí« Jágrových holek!

Branišová a Puhajková se spojily: »Spiknutí« Jágrových holek!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact