• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Králík na jalovci s bramboráčky

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na jalovci s bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Králík
    • 1
      ks králík
    • 100
      g slanina
    • 10
      ks jalovec kuliček
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • olivový olej
  • Bramboráčky
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g mouka
    • 1
      dl mléko horké
    • 75
      g sýr niva
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno.
2
Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastrouháme nivu a jablko a vše smícháme. Solíme opatrně, niva je dost slaná. Smažíme menší placičky, nejlépe na lívanečníku.
3
Jako příloha jsou výborné zelené fazolky. Maso a fazolky přelijeme vypečenou šťávou a obložíme bramboráčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Křupavé bramboráčky s křenem

Křupavé bramboráčky s křenem

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Koukalová | 23. 3. 2011 12:02

    Dobrý den, moc děkuji. Je to vynikající!!! Opravdu tento recept nemá chybu! A to jsem poprvé použila bílý pepř. Dali sme si ho s kaší.

  • Martina Tesařová | 19. 11. 2008 13:48

    Báječné,jalovec nemám, takže klasicky divoké koření a teď čekám až přijde přítel a bude chválit, teda snad. Dávám jedna.

  • Zdenka Korábová | 19. 5. 2008 19:57

    Jalovec jsem měla, a tak byl králík na jalovci, mám asi jinou chuť, ale nebyla jsem zase tak moc unešená a souhlasím s Di, lepší nám chutná s kompletním "divokým kořením" a hlavně cibulí. A tak jsem koření i cibuli doplnila a bylo postarém. Zato bramboráčky, ty neměly chybu a budou určitě výborné k mnoho dalším jídlům - napadají mě třeba dušené houby, až nastane jejich čas a porostou.

  • Eliška Mlynářová | 28. 4. 2008 21:57

    Dnes jsem viděla koření jalovec i v Kauflandu.Stál něco kolem 20,-Kč

  • Jana | 28. 4. 2008 13:25

    Já koření ráda objednávám "od Antonína" na www.koreni.cz. Jalovec tam mají celý i mletý. Objednávka je vyřízena celkem rychle.

  • Di | 28. 4. 2008 10:30

    Bing ho! Díky Jano a ostatním za snahu též. Já měla pocit, že jalovec chybí až teď, ale paní Sylva mi vybavila zašlou vzpomínku, jak jsem ho před léty po dlouhém shánění našla až v domácím krámku své bývalé spolužačky v jednom malém východočeském městečku. Takže "úzkoprofilové" zboží již dlouhá léta. Stejně byl ten králík moc dobrý i bez jalovce, asi to dělá to spojení s vínem. S pepřem, novým kořením a bobkovým listem jsem dříve králíka pekla na cibuli jako bažanta (myslím i s jalovcem), ale teď mi to chutní více. Ten recept se paní Marii moc povedl a přitom je úplně jednoduchý.

  • Jana Hožová | 28. 4. 2008 09:47

    V Praze je výborná prodejna na koření ( i na jalovec ) na Letné v Haškově ulici. http://www.cajkorenikava.cz/ Mají tam ohromný výběr a naváží vám tam přesně kolik chcete.

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:29

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz/koreni-kontakt.html. Ale o Praze ani zmínka...

  • Kuchařka on-line | 27. 4. 2008 22:28

    Kontakty na prodejny Koření od Sindibáda najdete zde: http://www.koreniodsindibada.wz.cz

  • Frantiska :) | 27. 4. 2008 21:33

    Sindibat je i v Praze jen nevim adresu zkusim zjistit

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 19:50

    Kačko, no jo, v Brně... to my víme, v Alfa pasáži :-) Ale tady spíše lidé hledají něco v Praze a jiných městech a obcích :-) Do Brna asi všichni nepojedou :-) Mimochodem v Alfa pasáži - to je dobrej obchůdek, že?! :-) Určitě ale takové někde v Praze i jinde musejí také být! Možná by nebylo špatné hledat přes internet a všude možně se také ptát. Pár dobrých rad už zde taky zaznělo, což je fajn. Já s přítelem o Alfa pasáži víme díky těmto stránkám :-)

  • Kačka | 27. 4. 2008 19:44

    Jalovec jsem v Brně sehnala u Sindibáda (krámek s kořením) - roh Pekařská - Husova, jinak mi jej dřív vozila známá až z Tuniska

  • Sylva Karešová | 27. 4. 2008 18:21

    S jalovcem jsme s Patrickem měli právě pěkný příběh, kdy jsme jej sháněli v různých mega giga hyper super... a nikde nebyl! Řekli jsme si, stavíme se na vesnici v obchodě cestou domů, jen tak ze srandy.. a nestačili jsme se divit, jalovec měli!!! Podobný příběh jsme měli nedávno se sháněním obyčejné kořenové petrželky. Prolezli jsme 4 hyper... a ani jeden kus! Až v pátém konečně byla k dostání... a pak jsem šla na vesnici do obchodu a :-D - no jo, petržel taky měli :-D Kdoví, co takto budeme shánět příště.. Člověk by čekal, že v těch obřích obchodech najde vše, ale někdy tedy spíše narazí... Jinak jistě ve specializovaných prodejnách pouze na koření bude k dostání snad vše včetně zde zmiňovaného jalovce. Každý si jen musí zjistit, kde ve svém bydlišti takovou prodejnu najde. :-)

  • Di | 27. 4. 2008 16:51

    V menších prodejnách nakupuji téměř neustále, nemám totiž moc ráda nekonečné hypermarkety a taky nic. Musím najít něco specializovaného, ale přiznám se, že nemám tušení, kde se v Praze nachází. Co se to stalo s jalovcem? Dnes už se koupí kde co a jalovec nikde!

  • Patrick Schmitt | 27. 4. 2008 16:47

    S jalovcem to není jen problém v Praze, v Brně též není v Hypermarketech k dostání. Zkuste třeba menší supermarkety, tady jsem jalovec právě viděl spíš jen v menších prodejnách či specializovaných obchodech, kde v poslední době výhradně nakupuji své koření. Jalovec lze celkem dobře nahradit novým kořením, ani přidání bobkového listu určitě neuškodí. Recept někdy vyzkouším, ale bez nivy a jablka, obojí v teplých pokrmech nemám rád...

  • Di | 27. 4. 2008 13:13

    Přestože jsem dlouho dávala přednost králíkovi na červeném víně, poslední dobou jsem naprosto nadšená touto přípravou: s fazolkami a bramboráčky i bez nich, s placičkami z bramborové kaše, dnes s rösti a nakládanými houbičkami, kukuřičkami a cibulkami. Mám jen jeden problém. Z pražských marketů zmizel jalovec, do specializovaných obchodů jsem zatím nedorazila, tak co s tím, když směs vína, špeku a koření udělá to pravé ořechové? Zkusila jsem dát místo jalovce nové koření, ani to nebylo to k zahození. Paní Marie, určitě jste musela silně škytat, protože jsem Vám opět blahořečila a teď po obědě už jenom slastně odpočívám.

  • Marie Horáková | 1. 10. 2007 11:10

    Pane Jiří, jsem ráda, že Vám chutnalo a ta Vaše varianta musí být taky skvělá, určitě vyzkouším.

  • Jiří Křepelka | 30. 9. 2007 20:57

    Výborný recept, děkuji za něj.Jednou jsem to zkusil podle Vás, podruhé jsem dal červené víno místo bílého a pod králíka na kostičky nakrájený pórek, orestovaný se slaninou...

  • Di | 14. 3. 2007 14:43

    Skvělé, nápadité, neobvyklé a přitom jednoduché na uvaření. Králíček se upeče skoro sám, víno s jalovcem a špekem udělá voňavou šťávičku a k tomu lehounce pikantní a nasládlé bramboráčky - jedna báseň. Až budu moci známkovat, hned přibyde jednička!

  • Di | 9. 3. 2007 14:33

    Paní Marie, díky za radu, něco s tím vyvedu. Dám vědět, jak jsem uspěla.

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 14:25

    Di, stačí ohřát a nechat jen přírodní, nebo je ohřát na kousku másla na pánvičce, zkrátka, jak jste zvyklá. My máme fazolky moc rádi, ale je k tomu dobrý taky špenát.

  • Di | 9. 3. 2007 14:01

    Já už jsem zvíře ulovila, odpočívá v mrazáku. Recept mě nesmírně zaujal, zvláště když ho chválí tak vyhlášené kuchařky. Prosím co dělat s těmi fazolkami, já mám raději sterilované - ohřát?

  • Marie Horáková | 9. 3. 2007 13:46

    Jarko, jsem ráda, že chutnalo, taky se na to chystám, ale momentálně nemám králíka, tak až ho někde " ulovím ".

  • Jaroslava Oumarová | 8. 3. 2007 09:37

    Téééda, to byla bašta :-)) Bramboráčky neměly chybu, králík vynikající, mražené fazolky jsem podusila na másle se stroužkem česneku. Škoda, že můžu dát jen jednu 1 ! Doporučuju všem.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:51

    Musím souhlasit s paní Jarčuškovou, výborné ! Vyhrál naši domácí hitparádu králičích receptů. Jirka

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 07:07

    Pani Marie, nielen že to chutnalo, to bola bašta pre gréckych bohov na Olympe. Zajačik jednoduchý, ale neskutočný, a je úžasné, čo urobila tá Niva s plackami. Ešte dobre, že som tých placiek urobila dosť, čo by sme inak celé poobedie do seba pchali...Ak by sa dalo, tak nedám1, ale samé hviezdičky. **********************************************************************************

  • Marie Horáková | 19. 1. 2006 18:01

    Paní Terezko a paní Airan, jsem moc ráda, že se Vám můj recept líbí, ale hlavně doufám, že taky bude chutnat !

  • Airan | 19. 1. 2006 10:55

    Terezko, vypada , ze jsme se dnes trefili do chute, ale vsude jste me predbehla. Kralici maso je u nas velmi oblibene a tohle vypada primo skvele. Dekuji pani Horakove za recept

  • Tereza Jarčušková | 19. 1. 2006 09:22

    Jééééééééééj, v nedeľu králik z mrazáku padne. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Jablka Jalovec Králík Máslo Mléko Mouka Olivový olej Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Kávová poleva

Kávová poleva

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

78
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tragicky zemřel muzikant Vocilka (†42): Ztraceného zdrtila smrt jeho basáka!

Tragicky zemřel muzikant Vocilka (†42): Ztraceného zdrtila smrt jeho basáka!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Další doporučené recepty:

Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na paprice
Králík na paprice
  • Recepty.cz
  • Králík na jalovci s bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact